«Θύελλα αντιδράσεων από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους για τους εργάτες τρίτων χωρών»

Συντάκτης: την 14 Μαρτίου 2023

«Τους ανειδίκευτους εργάτες  από τις τρίτες χώρες έχουν στόχο να τους χρησιμοποιήσουν κατά των εργασιακών και οικονομικών μας δικαιωμάτων» λένε Γιώργος Χότζογλου και Νίκος Κοκολάκης

 

Με εργατικά χέρια από τρίτες χώρες επιχειρεί να καλύψει τις ανάγκες της Τουριστικής αγοράς η Πολιτεία.

Θύελλα αντιδράσεων στους Συλλόγους Ξενοδοχοϋπαλλήλων όπως και στην πανελλήνια Ομοσπονδία τους καθώς η υπογραφή της ΚΥΑ πλήττει όχι μόνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και εργασιακά – οικονομικά δικαιώματά τους.

Κατά τους εκπροσώπους τους η συγκεκριμένη απόφαση βάλει ευθέως κατά των συμβάσεων εργασίας, των αξιοπρεπών μισθών για τη διαβίωσή τους, της μη επιμήκυνσης του Ταμείου Ανεργίας, των σπουδών χιλιάδων μαθητών όπως και της συνεχούς εκπαίδευσης μέσω των Τουριστικών Σχολών.

Η υπουργική απόφαση είδε το φως της δημοσιότητας στις 7 Μαρτίου και με αυτή η Κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα σε 75.000 εργαζομένους.

«Δριμύ κατηγορώ αλλά και κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό την ίδια ώρα μέσω του 98.4 από τους Γιώργο Χότζογλου και Νίκο Κοκολάκη, Πρόεδρο κι Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, για την υπογραφή ως υποχρεωτικής της Συλλογικής και Τοπικής Σύμβασης Εργασίας.

Και οι δύο προειδοποιούν με δυναμικές αντιδράσεις εν μέσω της Τουριστικής περιόδου κι ενημέρωσης των επισκεπτών για τα προβλήματά τους.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist