Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΗ: «Το νερό είναι αγαθό κι όχι εμπόρευμα»

Συντάκτης: την 14 Μαρτίου 2023

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού, από τα  Σωματεία των Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ του Νομού Ηρακλείου.

«Το νερό είναι αγαθό κι όχι εμπόρευμα» αναφέρουν σε ψήφισμα τους, ενώ ο Πρόεδρος των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου Μανόλης Σκεπασιανός μιλώντας στον 98.4 λέει ότι τόσο οι δηλώσεις του Υπουργού όσο και η απόφαση μεταφοράς ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή την άλλη εβδομάδα δεν είναι πραγματική αλλά επικοινωνιακό τέχνασμα εξαιτίας των αντιδράσεων.

«Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ψηφίσει το νομοσχέδιο που θέτει τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του νερού με συνοπτικές διαδικασίες, λίγο πριν την λήξη της θητείας της.

Οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ υψώνουν σήμερα δυνατά τη φωνή τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου, κοινωνικού αγαθού που είναι το νερό και ζητούν τη συστράτευση στον αγώνα αυτόν όλης της κοινωνίας, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του νερού» αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα.

 

*Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης είπε πως «η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να προβεί σε ιδιωτικοποίηση του νερού».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έγινε απολύτως σαφές ότι η πολιτεία διατηρεί το σύνολο των ρυθμιστικών- κανονιστικών αρμοδιοτήτων για την άσκηση της υδατικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής κοστολόγησης και τιμολόγησης της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist