Διασωληνωμένοι κι εκτός ΜΕΘ προκαλούν θύελλα αντιδράσεων»

Συντάκτης: την 14 Μαρτίου 2023

«Απίστευτα τα όσα βιώνουμε ασθενείς κι εργαζόμενοι» λέει στο 98.4 ο Δημήτρης Βρύσαλης

Διασωληνωμένους κι  εκτός ΜΕΘ περιλαμβάνει εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας που φέρει την υπογραφή της Μίνας Γκάγκα και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στους υγειονομικούς.

Για απαράδεκτη και επικίνδυνη εγκύκλιο κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, σημειώνοντας: «Δε θα γίνουμε “σταθμάρχες” ανθρωπίνων λαθών πίσω από τις Εντατικές» ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι πρόκειται για Κυνική ομολογία ότι οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα δεν επαρκούν κι ότι δεν πρόκειται να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν όσες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές στα νοσοκομεία, όπως στο δικό ΠΑΓΝΗ.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι εφόσον  δεν υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ, οι ασθενείς θα μπορούν να περιθάλπονται και σε θαλάμους κλινικών.

Την ευθύνη θα την έχουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές της κλινικής που δεν έχουν την εμπειρία, την ειδίκευση και την εξειδίκευση».

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist