Νικ. Κοσμίδης : Η ουσιαστική συζήτηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που δεν γίνεται.

Written by on 6 Φεβρουαρίου 2024

Ο Νίκος Κοσμίδης, σπούδασε Γραφικές Τέχνες, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και είναι κάτοχος ΜΑ στην Ορθόδοξη Θεολογία. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Εchos του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, της Επιτροπής Λατρείας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και Γ.Γ. του Κέντρου CEMES. Συμμετέχει στον συντονισμό του προγράμματος Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού και έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα την Οικουμενική κίνηση, τον διαπολιτισμικό διάλογο και χώρους μνήμης της Ευρώπης.

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΔΠΘ στην Ξάνθη και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΜΕΡΑ 25. Μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι η ουσιαστική συζήτηση με τις προεκτάσεις της για την κοινωνία, την πολιτική και τον διαθρησκευτικό διάλογο, που δεν γίνεται με αφορμή το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είναι πολύ ευρύτερη σε έκαταση και βάθος, δεν είναι ομοιόμορφη ακόμη και στο εσωτερικό της ΛΟΑΤΚΙ+  κοινότητας και έχει πολλά ανοιχτά ερωτήματα για όλους.

Στη πράξη όμως στην εποχή του δικαιωματισμού, το κρίσιμο για παράδειγμα για φορείς όπως η Εκκλησία, δεν είναι η θεωρητική γενικά προσέγγιση, αλλά στην πράξη και την καθημερινότητα, πως αυτή τοποθετείται σε πραγματικά περιστατικά που αφορούν και τα ομόφυλα ζευγάρια.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist