Β. Κοκοτσάκης : Οι αποκαλύψεις του Τεχνικού Συμβούλου των Συγγενών των Θυμάτων των Τεμπών

Written by on 7 Φεβρουαρίου 2024

Ο Βασίλης Κοκοτσάκης , άλλοτε αξιωματικός του ανακριτικού τομέα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, , ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα πυρκαγιών , ατυχημάτων και εμπρησμών και τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για την πυρκαγιά στο δυστύχημα, σε μια άκρως αποκαλυπτική του παρέμβαση στον 98.4 , αναλύει με στοιχεία την ερευνητική προδικασία των αρμόδιων επιτροπών για το δυστύχημα και  αποκαλύπτει ότι το πόρισμα έχει αναφορά μόνο στο έλαιο σιλικόνης, παρότι στο δυστύχημα ανιχνεύθηκαν και άλλα επικίνδυνα εκρηκτικά υλικά, όπως το ξυλόλιο και το βενζόλιο. Μιλάει για τα ελλείμματα και τα λάθη της προδικασίας, το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος και μάλιστα χωρίς την εφαρμογή συγκεκριμένων πρωτοκόλλων, σημειώνοντας πώς να και από την πυρκαγιά έχουμε 28 απανθρακωμένους στη παραγγελία από τις προανακριτικές και ανακριτικές αρχές, δεν υπάρχει ερώτημα για την αιτία πρόκλησης της φωτιάς-πυρκαγιάς-έκρηξης. Τονίζει μάλιστα, πώς να είχαμε νεκροτομή των εγκαυματιών θυμάτων, θα μπορούσε να διερευνηθεί η αιτία θανάτου , που ίσως αποκάλυπτε και την αιτία της φωτιάς. Τονίζει ακόμη , πως η κατασκευάστρια εταιρεία των συρμών, σε επίσημη απάντηση της προς της ελληνικές ανακριτικές αρχές, αποφεύγει στη ουσία να συνδέσει την έκρηξη κα΄τα την σύγκρουση των δύο τρένων με το πόρισμα των ελληνικών αρχών, για το έλαιο σιλικόνης.

 

Ο κ. Κοκοτσάκης σχολιάζει και το βίντεο που ανάρτησε και έστειλε στην εκπομπή μετά από ανάλυση που έκανε ο καθηγητής προηγμένων μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, Μανώλης Δασκαλάκης , το οποίο έστειλε και στον 98.4 κατά την σύγκρουση των δύο τρένων  και τι προκύπτει από τις λάμψεις, τις εκρήξεις και τους χρωματισμούς τους, λέγοντας πως , αν το αυτούσιο βιντεοληπτικό υλικό είχε σταλθεί σε εργαστήριο ανάλυσης χώρας  που διαθέτει προηγμένη τεχνολογία(Γαλλία,Γερμανία κλπ)μέσω φασματοσκοπίου,  θα τους έδειχνε και το είδος του υλικού.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10232744057809507&id=1404021922&mibextid=WC7FNe

Εδώ οι περιληπτικές σημειώσεις με έγγραφα του Τεχνικού Συμβούλου της επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ειδικού  πραγματογνώμονα σε θέματα πυρκαγιών , ατυχημάτων και εμπρησμών, Βασίλη Κοκοτσάκη :

ΤΕΜΠΗ 1 ΤΕΛΙΚΟ (002)


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist