Γιώργος Αϋφαντής : Η φύση της σύγκρουσης Ισραήλ- Χαμάς και η προοπτική επίλυσης στην Μέση Ανατολή

Written by on 16 Οκτωβρίου 2023

Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, σε μια συγκλονιστική ανάλυση για τις δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, καταθέτει την οπτική του στον 98.4 σημειώνοντας εμφατικά πως η φύση της σύγκρουσης Ισραήλ- Χαμάς είναι τέτοια που αυτή την ώρα από την μια το Ισραήλ έχει  υπαρξιακό θέμα, από την άλλη η Χαμάς μάχεται για την επιβίωση της και όχι για τον Παλαιστινιακό λαό, τον οποίο εργαλειοποιεί, την ώρα που η κυβέρνηση Νετανιάχου με ακραία στοιχεία στους κόλπους της,  εμφανίζεται να  επιδιώκει την εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης δια του εξανδραποδισμού και καταστροφής του Παλαιστινιακού λαού. Πρέπει να είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ στην εξουδετέρωση της Χαμάς, απέναντι του όμως στη τρομοκράτηση του Παλαιστινιακού λαού. Ούτως ή άλλως και το εσωτερικό του Ισραήλ ήδη με την κατάρρευση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, έχει ανοίξει εμφατικά η συζήτηση για την επόμενη μέρα και την ανάγκη πολιτικής λύσης στο Παλαιστινιακό.

Κρίσιμη παράμετρος για τον κ. Γιώργο Αϋφαντή, το σύμπλοκο που θα προκαλέσει για όλους τους μεγάλους παίκτες ισχύος στην περιοχή η ανάμιξη στη κρίση του Ιράν είτε δια απευθείας προκλήσεως του , είτε με χτυπήματα σε οργανώσεις που στηρίζει σε Λίβανο και Συρία ή το αντίστροφο της δικής του έμμεσης ανάμιξης.

Ο κ. Αϋφαντής, αναφέρεται ακόμη στις προεκτάσεις που θα έχει αυτή η κρίση για την Ελλάδα και την Κύπρο σε σχέση με την Τουρκία.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist