Γ. Καπόπουλος: Η αποδρομή των ΗΠΑ από την Μέση Ανατολή και ο ενταφιασμός της “ειρηνικής” κατοχής Παλαιστινιακών εδαφών

Written by on 13 Οκτωβρίου 2023

Ο αρθρογράφος και αναλυτής διεθνών γεγονότων Γιώργος Καπόπουλος, μιλώντας σήμερα στον 98.4 συνέδεσε τις δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή , με την στρατηγική αποδρομής των ΗΠΑ από την περιοχή και τις διευθετήσεις που ήθελε μεταξύ Αραβικών κρατών και Ισραήλ, που χάλασαν από το αιφνιδιαστικό και αιματηρό ακόμη και σε βάρος αμάχων, χτύπημα της Χαμάς.

Εξηγεί την ιστορία της Χαμάς που εκκίνησε με τις “ευλογίες” και δυτικών και Ισραήλ , ως αντίβαρο αποδυνάμωσης της Παλαιστινιακής Αρχής και της P.L.O. , αλλά και το πολιτικό και κοινωνικό πεδίο του Ισραήλ με βάση τις πρόσφατες εσωτερικές αναταράξεις.

Όπως τόνισε , σε κάθε περίπτωση η φέρουσα αντίληψη των τελευταίων χρόνων, σε Δύση, Ισραήλ, Αραβικά καθεστώτα, πως η κατάσταση μπορεί να προχωρήσει με μία “ειρηνική” Κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών με αυτοδιοίκηση αλλά εντός ενός κράτους του Ισραήλ, μετά την βίαιη επίθεση της Χαμάς, έχει ενταφιαστεί και η λύση δύο κρατών επανέρχεται ως η μόνη ρεαλιστική πρόταση που προυποθέτει επώδυνους συμβιβασμούς και για τις δύο πλευρές.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist