Δημ. Αλευρομάγειρος : Το “Βέλος” , οι Γερμανικές Οφειλές και το στρατιωτικό αποτύπωμα των νησιών μας

Written by on 23 Νοεμβρίου 2023

Ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος , αντιστράτηγος ε.α και επίτιμος γενικός επιθεωρητής Στρατού , το 1974  έλαβε μέρος στην αντίσταση κατά των Τούρκων εισβολέων ως διοικητής του 336 Τάγματος [αποτελούμενο εξ’ ολοκλήρου από Κυπρίους Εθνοφρουρούς] στην Πράσινη Γραμμή Λευκωσίας [από περιοχή ΕΛΔΥΚ μέχρι της οδού Λήδρας ] η οποία και διατηρήθηκε ανέπαφος.

Σήμερα είναι και συγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης  των Οφειλών  της Γερμανίας. Αναφέρεται στην πολιτική σιωπή , γύρω από τις Ελληνικές απαιτήσεις από την Γερμανία για την Γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα.  Μιλάει  για την κατάντια του ιστορικού για το Πολεμικό Ναυτικό αντιτορπιλικού “Βέλος” , την Κύπρο εκτός ατζέντας των Ελληνοτουρκικών συνομιλιών,  αλλά και για τα μεγάλα ερωτηματικά για το στρατιωτικό αμυντικό εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου, τονίζοντας ότι η οποιαδήποτε πράξη μείωσης  τους,  θα συνιστούσε εθνικό έγκλημα και παράδοση  ουσιαστικά των νησιών μας στις αναθεωρητικές ορέξεις της Τουρκίας.

Μάλιστα ο κ. Αλευρομάγειρος θεωρεί ακατανόητη την αυταπάτη του κατευνασμού που επικρατεί στην Ελληνική πολιτική ελίτ ακόμη και με την Ελληνοτουρκική  συνάντηση κορυφής  στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist