Αλέξης Καλοκαιρινός: «Τα Δημοτικά Τέλη θα επανεκτιμηθούν»

Written by on 23 Νοεμβρίου 2023

«Η νέα Δημοτική Αρχή θα εξετάσει ενδελεχώς τις δυνατότητες αναμόρφωσης τους»

 

Εγκρίθηκε η αναπροσαρμογή των Δημοτικών τελών στο Ηράκλειο. Η αρχική εισήγηση για μεσοσταθμική αύξηση 30% στα ανταποδοτικά τέλη μετριάστηκε στο 16% στα οικιακά τέλη. Τα τέλη κοινοχρήστων χώρων επανήλθαν στα επίπεδα του 2018.

«Η επανεκτίμηση των Δημοτικών τελών για το 2024, από τη νέα Δημοτική Αρχή θα εξεταστεί ενδελεχώς σε συνεργασία με τους φορείς και με γνώμονα την κρατική χρηματοδότηση ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του» η θέση του Αλέξη Καλοκαιρινού που αναλαμβάνει το Δήμο από 1η/1ου/2024.

Σε κάθε περίπτωση πάντως κατά τον ίδιο, εφόσον η μείωση τους δεν καταστεί δυνατή, τα τέλη θα είναι ανταποδοτικά σε υπηρεσίες, στο σύνολο των Διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου, όπως έχει υποχρέωση η Δημοτική Αρχή.

Ιδιαίτερη αναφορά από το νέο Δήμαρχο για τους επιχειρηματίες, τα τραπεζοκαθίσματα και τη διαβούλευση που θα γίνει μεταξύ τους για τον καθορισμό των τελών με αντικειμενικά κριτήρια.

**Υπέρ της αναπροσαρμογής ψήφισε η Δύναμη Πολιτών του Βασίλη Λαμπρινού, η παράταξη του Γιώργου Σισαμάκη, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία και οι Ενεργοί Πολίτες καθώς μεμονωμένα και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κουράκη Νίκος Γιαλιτάκης και Μανώλης Χαιρέτης.

Καταψήφισε η υπόλοιπη παράταξη Κουράκη καθώς και οι παρατάξεις των κ.κ. Κουκιαδάκη, Ινιωτάκη και Σχοιναράκη. Η Λαϊκή Συσπείρωση επέλεξε την αποχή από τη διαδικασία.


**Ωστόσο προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης κατά της απόφασης ετοιμάζονται να καταθέσουν οι επιχειρηματίες, όπως η Πρόεδρος  του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, είπε στην εκπομπή ”ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ” της ”KRHTH ΤV”.

Η προσφυγή θα εδράζεται σε 2 άξονες.
Ο ένας πολιτικού-αυτοδιοικητικού χαρακτήρα και έχει να κάνει με το κατά πόσον νομιμοποιείται πολιτικά και θεσμικά , ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας της, η απερχόμενη δημοτική αρχή και το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο να πάρουν  μια τέτοια σημαντική απόφαση, που δεσμεύει την επόμενη δημοτική αρχή και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο .
Ο 2ος άξονας  αφορά στο αμιγώς διαδικαστικό κομμάτι και στο κατά πόσον ήταν νόμιμο και προβλεπόμενο να   διεξαχθεί  η σχετική ψηφοφορία και να ψηφιστεί το θέμα των τελών από το δημοτικό συμβούλιο διαδικτυακά , όπως έγινε χθες.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist