«Σε αποζημίωση υποχρεώθηκε ο ΕΦΚΑ για την απονομή καθυστερημένης σύνταξης»

Συντάκτης: την 14 Μαρτίου 2023

«Σε δύο με τρείς μήνες αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου επι της έφεσης του»

 

Σε δύο με τρείς μήνες αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού πρωτοδικείου Αθηνών για την έφεση που κατέθεσε ο ΕΦΚΑ κατά της απόφασης του 2021 που όριζε αποζημίωση 4.357 ευρώ σε γυναίκα συνταξιούχο εξαιτίας της πολύχρονης καθυστέρηση του στη χορήγηση της σύνταξη της, όπως είπε στον 98.4 ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος.

 

Αφορά στην πρώτη υπόθεση στην Ελλάδα αποζημίωσης συνταξιούχου λόγω καθυστέρησης χορήγησης της σύνταξης, που έχει κατά τον ίδιο μεγάλο ενδιαφέρον καθώς εκκρεμούν παρόμοιες αγωγές πολλών συνταξιούχων, ενώ άλλοι αναμένουν την τελεσιδικία τής χθεσινής απόφασης, προκειμένου να ασκήσουν αγωγή αποζημίωσης για μικρή ή μεγαλύτερη καθυστέρηση απονομής της σύνταξης.

 

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αναφέρει ότι η απόφαση του Δικαστηρίου υποχρέωσε τον ΕΦΚΑ να προχωρήσει και στην ταχύτατη εκκαθάριση των χιλιάδων αιτήσεων, ώστε να αποφύγει τις αποζημιώσεις, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι τα λάθη που καταγράφονται είναι τραγικά, με τους δικαιούχους να προστρέχουν στα Δικαστήρια για τη δικαίωσή τους.

 

*Την Τετάρτη 15 Μαρτίου αναμένεται η πληρωμή των αναδρομικών 100 ευρώ ανά μήνα για τους συνταξιούχους που έχουν λάβει την κύρια σύνταξη αλλά περιμένουν την επικουρική τους.

 

*Τέλος Μαρτίου η καταβολή το επίδομα σε εκείνους που δεν πήραν αύξηση εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist