Υπογράφηκε η παράταση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Συντάκτης: την 23 Ιουνίου 2022

Εκκρεμούν τρία εκατομμύρια δηλώσεις

Την παράταση υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021, έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, υπέγραψε σήμερα 23 Ιουνίου ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η σχετική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.

Η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου.

Περίπου 3 εκατομμύρια οι δηλώσεις που εκκρεμούν σήμερα όπως ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Δημήτρης Χριστοφοράκης είπε στον 98.4.

Παράλληλα με ανακοίνωση της η Ένωση ενημερώνει τους πολίτες ότι η εξυπηρέτηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ENERGY PASS, FUELL PASS, Κοινωνικός Τουρισμός και Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών όπως και οποιαδήποτε άλλη αίτηση επιδοματικού χαρακτήρα, δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση επαγγελματία λογιστή, καθώς την τρέχουσα περίοδο, ο κλάδος των επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών, είναι επιφορτισμένος με σωρεία δηλωτικών υποχρεώσεων, συμβατές με την επιστημονικότητα του κλάδου, οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες που αν δεν τηρηθούν επισύρουν βαριά πρόστιμα για το πελατολόγιο τους.

Υπενθυμίζει ότι ο κλάδος των Λογιστών – Φοροτεχνικών επανειλημμένα έχει ζητήσει από την πολιτεία, η λογική της πλατφόρμας να μην συμπίπτει με αργίες και καταληκτικές ημερομηνίες φορολογικών – εργατικών υποχρεώσεων.

Για τους παραπάνω λόγους συστήνει στους φορολογούμενους:

  • Αποφύγετε να καλέσετε τα Λογιστικά για αιτήσεις επιδοματικού χαρακτήρα, ειδικά σε περίοδο που είναι επιφορτισμένα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
  • Σε περίπτωση που αναλάβει Λογιστικό – Φοροτεχνικό θα υπάρξει αμοιβή για την παραπάνω εύκολη διαδικασία.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist