Θαν. Καμπαγιάννης : Περιμένουμε τάχιστα κατηγορητήριο για τους αστυνομικούς στον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη

Written by on 26 Ιανουαρίου 2024

– Αποκάλυψη: Τι είπε ο Γιατρός του Κ.Υ Βάμου στους αστυνομικούς για τα τραύματα στο κεφάλι του 58χρονου

Ο ποινικολόγος Θανάσης Καμπαγιάννης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του θανόντα Κώστα Μανιουδάκη μετά από τροχονομικό έλεγχο των ΤΑΕ Σούδας  και μάλιστα με ισχαιμικό επεισόδιο μετά από πτώση στο έδαφος κατά την αστυνομία ,  ενώ όμως  συνοδεύονταν με χειροπέδες από αστυνομικούς μετά από τροχονομικό έλεγχο, μιλάει στον 98.4 με αφορμή την μεγάλη ανατροπή στο επίσημο αφήγημα της αστυνομίας , μετά από την έκθεση του Ιατροδικαστή  του Δημοσίου.

Η ιατροδικαστική εξέταση, τονίζει ο κ. Καμπαγιάννης , κατέδειξε  πως υπήρξε «πλήθος τραυμάτων, εκδορών και εκχυμώσεων στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη» λόγω χρήσης «θλώντος οργάνου», κάτι που καταρρίπτει τις πρώτες διαρροές της αστυνομίας  που υποστήριζαν ότι έπεσε μόνος του και χτύπησε. Όπως λέει ο Θανάσης Καμπαγιάννης  «όταν μιλάμε για θλων όργανο, εννοούμε, γκλομπ,σιδηρογροθιές,  μπουνιές, κλωτσιές, πάντως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν ξυλοδαρμό, ο οποίος είχε ως συνέπεια το καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη ο Κώστας Μανιουδάκης που ήταν και η τελική καταγραφόμενη αιτία θανάτου».

Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην προκαταρκτική φάση και δεν υπάρχει ακόμα κατηγορούμενος, καθώς διερευνάται αν συντελέστηκε κάποια αξιόποινη πράξη. Από αυτήν τη σκοπιά καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό το νέο αυτό τεκμήριο, καθώς θα πρέπει να κληθούν άμεσα  ως ύποπτοι οι αστυνομικοί που ήταν στο επεισόδιο  για να εξηγήσουν τι συνέβη.«Ο Κώστας Μανιουδάκης υπέστη αστυνομική βία και ως συνέπεια αυτής της αστυνομικής βίας κατέληξε στα χέρια του κράτους, όντας στην απόλυτη εξουσίαση των οργάνων της τάξης μιας και ήταν χειροπεδημένος». Ο Θανάσης Καμπαγιάννης σημείωσε πως το βάρος της απόδειξης ανήκει πλέον στην πλευρά της αστυνομίας σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Όμως ο γνωστός ποινικολόγος, αποκάλυψε στον 98.4 και την στιχομυθία μεταξύ του γιατρού του Κέντρου Υγείας Βάμου και των αστυνομικών που με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφεραν άσφυγμο πλέον τον άτυχο Κώστα Μανιουδάκη, όταν ο γιατρός διαπίστωσε αίματα και πλήθος χτυπημάτων στο κεφάλι του 58χρονου , εικόνα που δεν συμφωνούσε με την αφήγηση τους , ότι έπεσε μόνος του και χτύπησε.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist