«Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση»

Συντάκτης: την 27 Μαρτίου 2023

«Ελπίζουμε τα παιδιά μας να τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς» δηλώνει ο Ζαχαρίας Καλογεράκης

Από τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Δημοτικά σχολεία Κρήτης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας , Παιδείας – Θρησκευμάτων και τον ΕΣΔΑΚ.

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρίας Καλογεράκης μιλά στον 98.4 για ένα επταήμερο γεμάτο ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ώστε τα παιδιά να γίνουν οι πρεσβευτές της ανακύκλωσης μέσα στα σπίτια τους καθώς η συμμετοχή μας εξακολουθεί να μένει σε χαμηλά ποσοστά.

Την προσπάθεια στηρίζουν ο διακεκριμένος  Ολυμπιονίκης Βασίλης Κουρνέτας, ο χρυσός παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης και εκπρόσωπος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, όπως κι Γιώργος Τζιουμάκας διεθνής αθλητής πετοσφαίρισης εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης φέρει τον τίτλο: «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση».

Το πρόγραμμα που θα συνεχιστεί σε σχολεία σε όλη την Κρήτη αποτελεί μια δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στα σχολεία που θα συμμετέχουν σε αυτό το στάδιο, εκτός από την διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών στο μπλε και στο κίτρινο κάδο.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist