«Στείλε μήνυμα… Αγάπης!»

Συντάκτης: την 13 Μαρτίου 2019

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων της, για την Ενδοοικογενειακή Βία, σχεδιάζει την διοργάνωση ομαδικού περιπάτου με το σύνθημα : «Στείλε μήνυμα… Αγάπης!» στο κέντρο του Ηρακλείου την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11:00 π.μ. από την Πλατεία του Αγίου Μηνά και μέσω των οδών Αγίου Μηνά – Καλοκαιρινού – Ίδης – Δικαιοσύνης στην Πλατεία Ελευθερίας, με την συμμετοχή μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, διδακτικού προσωπικού των σχολικών μονάδων, και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. «Η αντιμετώπιση, πρόληψη και ο περιορισμός της Ενδοοικογενειακής Βίας – Κακοποίησης Παιδιών – Γυναικών», στόχος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, σε αυτή την πολύμηνη προσπάθεια με τη στήριξη – συνεργασία τόσων φορέων» αναφέρει στον 98.4 ο Κοινωνικός Λειτουργός – Συνεργάτης της Αρχιεπισκοπής Γιώργος Σαριδάκης.

Στο πλαίσιο της παραπάνω προσπάθειας, προσκαλούνται με την συνεργασία και την έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, οι διευθύνσεις των σχολείων να μεριμνήσουν για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στην δράση με τίτλο «Στείλε μήνυμα… Αγάπης. Τα σημεία της εν λόγω δράσης, αναλύονται ως εξής: * Δημιουργία (και εμπνεύσεις) γραπτών μηνυμάτων ή σχεδίων ζωγραφικής από τους μαθητές, με αναφορά την οικογενειακή ειρήνη και γαλήνη. * Ανάδειξη των σχετικών μηνυμάτων των μαθητών και των σχολείων ομαδικά, κατά την πραγματοποίηση της πορείας – περιπάτου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. * Συμβολή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, και των μαθητών αυτού, με συνοδεία μουσικών οργάνων για απόδοση μελωδιών προς ισχυροποίηση του μηνύματος ευαισθητοποίησης. * Συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, με θεατρικό δρώμενο στην Πλατεία Ελευθερίας, μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου. «Η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος δεν θα μπορούσε να μην συνεργαστεί σε αυτή την προσπάθεια της ΙΑΚ» ανέφερε μεταξύ άλλων στον 98.4 ο Γιάννης Κανέλος, αναπληρωτής οργανωτικός συντονιστής του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η δράση αυτή, εντάσσεται στην εκστρατεία ενημέρωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με κεντρικό μήνυμα «Ας Νικήσουμε τη Βία!» στην οποία μετέχουν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Κρήτης. Παράλληλα υποστηρίζεται από φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, το Χαμόγελο του Παιδιού Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ Κρήτης και Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Την ευθύνη συντονισμού έχει ο Κοινωνικός Λειτουργός – Συνεργάτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Γεώργιος Σαριδάκης.

Αποκλειστικός Χορηγός Επικοινωνίας είναι o Όμιλος της ΚΡΗΤΗ ΤV. Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες παρακαλούνται να υποβάλλουν την δήλωση και τα λοιπά στοιχεία συμμετοχής (αριθμό μαθητών, τύπο μηνύματος: πολλαπλά μηνύματα μαθητών ή ένα κοινό ως σχολείο) σε ειδικό πεδίο στον ιστότοπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, από 13/03/2019 έως 10 /05/2019. Επίσης άλλοι φορείς, σύλλογοι ή εθελοντικές ομάδες, οι οποίες επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να αποστείλουν την δήλωση συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] (Υπόψη κ. Σαριδάκη).


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist