Παναγιώτης Παύλος : Μέση Ανατολή – Τόπος Δοκιμασίας του Ανθρώπου και του Πολιτισμού του

Written by on 26 Οκτωβρίου 2023

Ο ερευνητής Φιλοσοφίας και διδάσκων Φιλοσοφία στο Όσλο , Παναγιώτης Παύλος , σε μια συζήτηση στον 98.4,  με αφορμή την αιματηρή κρίση στην Μέση Ανατολή , καταθέτει την οπτική του στο πεδίο των ανθρωπολογικών καταστάσεων που επιτείνει η νέα αιματηρή κρίση στη Μέση Ανατολή .

Σημειώνει εμφατικά, πως η αναπαλλοτρίωτη υπόσταση της ανθρώπινη ύπαρξης δεν έχει “ναι μεν αλλά…” , ούτε η μανιχαϊστική προσέγγιση μεταξύ “καλού και κακού” μπορεί να απαντήσει με αισιόδοξη προοπτική στην επίλυση μίας τόσο βαθιάς κρίσης. Αντίθετα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η κρίση να διευρυνθεί με την εμπλοκή κι άλλων δρώντων , όπως το Ιράν, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει σε παγκόσμια αναμέτρηση.

Ο κ. Παύλος θεωρεί ότι σε μικροκλίμακα, αλλά και σε μεγα-κλίμακα η αιματηρή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή , δεν είναι παρά μία πτυχή ακόμη ενός ευρύτερου παγκόσμιου σκηνικού μετάβασης σε ένα τοπίο αφανές για την ώρα στην ανθρωπότητα. Όπως είπε, αυτή την ώρα η Μέση Ανατολή στον πυρήνα της σύγκρουσης μετατρέπεται σε τόπο δοκιμασίας του Ανθρώπου και του Πολιτισμού του με τις εκφάνσεις τους,  ως ενιαία αντίληψη.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist