Μάρκος Τρούλης: Οι αφανείς και εμφανείς δρώντες στο Μεσανατολικό , ο ρόλος της Τουρκίας και η στάση της Ελλάδας

Written by on 27 Οκτωβρίου 2023

Ο Δρ.  Μάρκος Τρούλης, διδάσκων του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγεί στον 98.4 πως στο πολύπλευρο μωσαϊκό του Μεσανατολικού, η αιματηρή σύγκρουση του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους , η αντιμαχία είναι μεταξύ ενός οργανωμένου κράτους με υπόσταση  και μιας οργάνωσης με τα χαρακτηριστικά της Χαμάς, όπου ο ανθρώπινος παράγοντας στους υπολογισμούς είναι ασύμμετρος.

Υποστηρίζει ότι η αιματηρή σύγκρουση υποδαυλίζεται στα πλαίσια ευρύτερων γεωπολιτικών εξισώσεων από μη εμφανείς δρώντες στη περιοχή και αποτελεί έναν  κρίκο της ανακατανομής ισχύος σε ένα πολυπολικό σύστημα. Καταθέτει την άποψη του για τον ρόλο της Τουρκίας , υποστηρίζοντας ότι όλο και πιο σταθερά αποδεικνύει  την τάση αυτονόμησης από την δυτική συμμαχία και την σχέση της μαζί της μέσω ανταλλαγμάτων.

Αίσθηση προκαλούν και τα όσα διατυπώνει ο κ. Τρούλης, για την ανυπαρξία την ίδια ώρα στρατηγικής στην Ελλάδα, προς εξυπηρέτηση ακόμη και με κυνικούς όρους, του εθνικού μας συμφέροντος.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist