Παν. Γερογλής : Η αλλοίωση στα Τέμπη και η απόδειξη της Επιτροπής Διερεύνησης

Written by on 29 Μαρτίου 2024

Ο ταξιάρχος ε.α  και άλλοτε εκπρόσωπος της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη, για θέματα άμυνας και ασφάλειας, Παναγιώτης Γερογλής, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή και όσα ακούστηκαν στη Βουλή, περί σεναρίων συνωμοσίας και ανύπαρκτης αλλοίωσης του σημείου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ως ένας από τους πρώτους αυτόβουλα ανθρώπους που περιηγήθηκε τον χώρο τις πρώτες μέρες της τραγωδίας και φωτογράφισε την εσπευσμένη αλλοίωση , έως μπάζωμα  του χώρου, προέτρεψε τους συγγενείς των θυμάτων και τραυματιών να καταφύγουν στη δικαιοσύνη, ειδικά για αυτό το θέμα , με μηνύσεις κατά συγκεκριμένων και εκ του νόμου αρμοδίων , για την αλλοίωση που υπέστη ο τόπος του δυστυχήματος.

Ταυτόχρονα , όπως είπε, όσοι υποστηρίζουν ότι καμία αλλοίωση δεν υπήρξε, θα πρέπει ευθαρσώς και με ονοματεπώνυμο να βγουν δημόσια και να δηλώσουν αφού τίποτα δεν συνέβη, ποιοι έδωσαν τις εντολές , απομάκρυνσης των βαγονιών από την πρώτη μέρα, εκσκαφών και επιχωματώσεων , έως στρωσίματος με χαλίκι και μπαζώματος του σημείου.

Παράλληλα ο κ. Γερογλής , αναφέρθηκε στο έγγραφο της πρόσφατης εντολής του ΕΟΔΑΣΑΜ, για διερεύνηση του σιδηροδρομικού  δυστυχήματος των Τεμπών…(ημερομηνία 15 Μαρ 2024). Ο ΕΟΔΑΣΑΜ, την ίδια ημέρα κυκλοφόρησε άλλα τρία έγγραφα, δύο ακόμη εντολές διερεύνησης και έναν καθορισμό τμηματάρχη. Η τόσο καθυστερημένη εντολή διερεύνησης, δεικνύει άνευ αμφιβολίας ότι ο ΕΟΔΑΣΑΜ, τις κρίσιμες ημέρες της τραγωδίας που θα έπρεπενα επιληφθεί άμεσα για τη διερεύνηση, απλά δεν είχε συγκροτηθεί καν, παρότι η λειτουργία ήταν πλήρως απαιτητή σύμφωνα με το Ν. 5014/21 Ιανουαρίου   του 2023.  Όπως λέει, εδώ λοιπόν υπάρχουν σαφείς ευθύνες του τότε  Υπ.Μεταφορών κ.Καραμανλή, καθόσον δεν άσκησε την εποπτεία που από το νόμο όφειλε. Οι έχοντες νόμιμο συμφέρον (συγγενείς θυμάτων), εκτιμώ ότι με την ύπαρξη  του υπόψη εγγράφου μπορούν να καταθέσουν προσωποποιημένες μηνύσεις

για παράβαση / υπέρβαση καθήκοντος, στα πρόσωπα που είναι υπόλογα μη  δίνοντας μη σύννομες εντολές. Οι συγγενείς θα πρέπει να απαιτήσουν από τον εισαγγελέα εφέτη,  που χειρίζεται την υπόθεση, να κληθούν να καταθέσουν, έστω ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΜ, σχετικά με το πότε ανέλαβε καθήκοντα  και από ποιόν. Οι απαντήσεις του, θα επιβεβαιώσουν και νομικά, ότι την κρίσιμη ημέρα ο ΕΟΔΑΣΑΜ δεν είχε συγκροτηθεί…ώστε να στοιχειοθετούν και οι περαιτέρω ευθύνες σε Υπ.Μεταφορών και άλλους..

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist