Μ. Πατεράκης: Στην Αθήνα χτυπά σήμερα η καρδιά της Κρήτης

Συντάκτης: την 5 Απριλίου 2019

Ξεκινά σήμερα το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τη συνδρομή του Δήμου Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης, με θέμα: ”Κρήτη, Χθες-Σήμερα-Αύριο”. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα ”ΙΩΝΙΑ” Λεωφόρος Κων. Καραμανλή 18, Βούλα, (παραπλεύρως του Δημαρχείου) του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, το τριήμερο 5-6-7 Απριλίου 2019.

Το συνέδριο όπως αναφέρει στον 98.4 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων Μανόλης Πατεράκης , είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, του δημιουργού του αριστουργήματος Ερωτόκριτος. Παράλληλα θα τιμηθούν ο αείμνηστος Νικόλαος Παναγιωτάκης (1933-1997), Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας με ανεκτίμητο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και ο αξέχαστος Νίκος Μαμαγκάκης (1929-2013), μουσικοσυνθέτης.

Η πρώτη μέρα θα περιλαμβάνει ομιλίες για τον Βιτσέντζο Κορνάρο, τον Ερωτόκριτο, τον Νικόλαο Παναγιωτάκη και τον Νίκο Μαμαγκάκη από τον Στέφανο Κακλαμάνη, καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αθανάσιο Μαρκόπουλο, ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γιάννη Κιαγιαδάκη, διευθυντή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό-φιλολογικό αφιέρωμα στον Ερωτόκριτο, το Νικόλαο Παναγιωτάκη και το Νίκο Μαμαγκάκη με την επιμέλεια του Ιωάννη Θεμ. Τσουχλαράκη, πολιτισμολόγου και συγγραφέα.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist