Καναδοί επιστήμονες βρήκαν συσκευή που μπορεί να σε ξεμεθύσει

Συντάκτης: την 24 Νοεμβρίου 2020

Καλό είναι να μην καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, ωστόσο επιστήμονες στον Καναδά υποστηρίζουν ότι βρήκαν τρόπο οι άνθρωποι να συνέρχονται από το μεθύσι πολύ ευκολότερα από ό,τι με… κρύο ντους ή καφέ!

Οι Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι εάν βοηθήσουν κάποιον να κάνει υπεραερισμό (γρήγορη και βαθιά αναπνοή που συμβαίνει σε καταστάσεις άγχους ή πανικού) με ασφαλή τρόπο, τότε ο οργανισμός θα αποβάλει ταχύτερα το αλκοόλ.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο μελέτησαν την αντίδραση υγιών ανθρώπων και ανακάλυψαν σε όσους εφαρμόστηκε η τεχνική του υπεραερισμού, το αλκοόλ απεβλήθη τρεις φορές γρηγορότερα σε σχέση με όσους έπαιρναν κανονικά ανάσα.

Όσον αφορά στον υπεραερισμό και στο πώς αυτός προκλήθηκε με ασφαλή τρόπο στους ανθρώπους, οι επιστήμονες δημιούργησαν μία συσκευή που ονόμασαν ClearMate.

Η συσκευή αυτή αποτελείται από μία αντιασφυξιογόνα μάσκα και παράγει οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Το διοξείδιο του άνθρακα εισάγεται στον οργανισμό σε υψηλότερο επίπεδο του φυσιολογικού, κάτι που επιτρέπει στον εκάστοτε άνθρωπο να αναπνέει βαρύτερα και γρηγορότερα από ό,τι συνήθως, χωρίς να λιποθυμήσει (σ.σ. καθώς ο υπεραερισμός μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία).

Πηγή: cnn.gr


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist