«Καλοδεχούμενο το όποιο μέτρο αρκεί να μην είναι αργά»

Συντάκτης: την 9 Μαΐου 2022

Η επισήμανση ανήκει στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Σωματείου Logistics Νεκτάριο Κανακαράκη που μιλώντας στον 98.4 πρόσθεσε πως δυστυχώς η καθυστερημένη βοήθεια δεν μπορεί αυτή την ώρα να αποδώσει τα αναμενόμενα στο σύνολο των καταναλωτών που έχουν ανάγκη, είτε με τους λογαριασμούς του ρεύματος, είτε με το επίδομα καυσίμων.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα για την κερδοφορία των καθετοποιημένων ομίλων ηλεκτροπαραγωγής υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ολοκληρώνοντας τον έλεγχο των τεσσάρων ενεργειακών ομίλων της χώρας για τα windfall profits (ουρανοκατέβατα κέρδη).
Τα υπερέσοδα όπως τα αποκάλεσε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση των νέου εθνικού πακέτου στήριξης των καταναλωτών, θα αποτελέσουν μέρος των χρηματοδοτικών εργαλείων που καλούνται να συνεισφέρουν στον κρατικό κουμπαρά που θα ενισχυθεί με 3,2 δισ. έως το τέλος του έτους και θα συμβάλλει στο ξεφούσκωμα των λογαριασμών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Ο έλεγχος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του προέδρου της κ. Θανάση Δαγούμα, κάλυψε όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Μάρτιο του 2022, περίοδο ανάφλεξης των χρηματιστηριακών τιμών ενέργειας και αυξημένων διεθνών τιμών.

Επίσης, στην κατάθεση της 2ης αγωγής κατά των παρόχων ενέργειας για τις υπέρογκες ανατιμήσεις στους λογαριασμούς μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής προχώρησε το ΙΝΚΑ, στο πρωτοδικείο Αθηνών.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist