Κ. Φαρσαλινός : Τα τραγικά αποτελέσματα ενός πρωτοκόλλου για θανάτους “έμπολα” σε νεκρούς από και με Covid-19

Written by on 11 Απριλίου 2024

Ο ερευνητής δημόσιας υγείας στα Πανεπιστήμια  Πατρών και Δυτικής Αττικής, Κώστας Φαρσαλινός, ο άνθρωπος που πριν 4 χρόνια ανέδειξε πως η ταφή νεκρών στην Ελλάδα από και με Covid-19, γίνονταν εκτός ευρωπαϊκών και διεθνών πρωτοκόλλων , με απόφαση του τότε Γ.Γ. Υγείας, με εφαρμογή ανεξήγητα του πρωτοκόλλου επι της ουσίας ταφής νεκρών από έμπολα, μιλάει στον 98.4 για τα οδυνηρά αποτελέσματα σήμερα, που όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, οδηγούν δήμους όπως του Ηρακλείου, μετά από την μακάβρια διαπίστωση , σε παράταση της ανακομιδής στα κοιμητήρια της πόλης  λόγω μη αποσύνθεσης. Ειδικότερα, δωρεάν διετή παράταση στους 180 νεκρούς από κορωνοϊό δίνει ο Δήμος Ηρακλείου στο νέο κοιμητήριο, καθώς υπολογίζεται ότι παραμένουν άσηπτοι λόγω των πρωτοφανών μέτρων και συνθηκών ενταφιασμού τους με δεκαετή προοπτική

Ύστερα από τρία ανατριχιαστικά χρόνια πανδημικής κρίσης, τώρα έρχονται στην επιφάνεια τα απόνερα αυτής με μακάβριες διαπιστώσεις αυτή τη φορά για τους νεκρούς του κορωνοϊού, οι οποίοι δεν έλειωσαν στη διάρκεια της τριετίας λόγω των μέτρων προστασίας που ελήφθησαν στην ταφή για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
Το φαινόμενο ισχύει σε όλη την Ελλάδα και φυσικά δεν εξαιρείται το νέο Κοιμητήριο του Δήμου Ηρακλείου, όπου έχουν ενταφιαστεί 180 νεκροί από κορωνοϊό το διάστημα από 2020 ως 2023. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι νεκροί υπολογίζεται ότι είναι άσηπτοι, καθώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αγριμανάκης, μιλώντας στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr, είπε ότι δεν έχουν γίνει δοκιμαστικές εκταφές για να διαπιστωθεί αν έχουν ή όχι λειώσει, όμως αλλάζουν τον κανονισμό του κοιμητηρίου, καταργώντας το τμήμα COVID-19, ενώ προκαταβολικά δίνεται δωρεάν παράταση… για ακόμη δύο χρόνια για τους ενταφιασμούς στα έτη 2020-2023, καθώς τα πρωτόκολλα κυρίως της πρώτης περιόδου της πανδημίας δεν επέτρεψαν κατά τους υπολογισμούς των υπευθύνων του κοιμητηρίου την αποσύνθεσή τους!

Στα κοιμητήρια της χώρας επικρατεί τεράστιος προβληματισμός, καθώς στις πρώτες δοκιμαστικές εκταφές αντικρίζουν άσηπτους νεκρούς και παρατείνουν τις ταφές νεκρών με κορωνοϊό που ενταφιάστηκαν για δέκα χρόνια και με πρωτόκολλα που αποτρέπουν τη διαδικασία της αποσύνθεσης με μεταλλικά φέρετρα και νάιλον. Πρακτικά, λοιπόν, δημιουργείται κορεσμός, καθώς καταλαμβάνονται τάφοι και πέραν της τριετούς χρήσης τους, και αφετέρου τα σώματα των νεκρών δεν έχουν λειώσει καθώς είχαν ενταφιαστεί με προοπτική δεκαετίας!

Η πρώτη αιφνιδιαστική και σχεδόν τρομακτική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τα πρωτόκολλα διαχείρισης και ενταφιασμού νεκρών από COVID-19 στα κοιμητήρια της χώρας έχει προκαλέσει, όπως φαίνεται, τρομακτικές δυσλειτουργίες στα νεκροταφεία τώρα που, σύμφωνα με τον ΠΟΥ… πανδημία δεν υπάρχει!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist