Η Σιωπή για τις Μεταλλάξεις και οι Επιλεκτικοί σκοπίμως πίνακες

Written by on 14 Μαΐου 2021

Στο πρώτο μέρος της σημερινής ανάλυσης στην εκπομπή του 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη , δόθηκε έμφαση στη σιωπή ως προς τα στοιχεία που αναληθώς παρουσίασε πριν μια εβδομάδα ο επιδημιολόγος και εκπρόσωπός της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης,  υποβαθμίζοντας ανεξήγητα τα ούτως ή άλλως πενιχρά δείγματα της Γονιδιωματικής Επιτήρησης στην Ελλάδα, αλλά και το μην σχολιασμό της αποκάλυψης της εκπομπής από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, αλλά και επιστήμονες ότι η Αττική εμφανίζει σε συγκεκριμένο στέλεχος μετάλλαξη πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την παρουσία του στελέχους αυτού παγκόσμια . Στην ίδια ανάλυση , παρατέθηκαν και χάρτες Οργανισμών που οι Υπουργοί επικαλέστηκαν, για να καταδείξουν ότι η Ελλάδα είναι στις υψηλότερες θέσεις των εμβολιασμών, καταδεικνύοντας, ότι έγινε επιλογή τέτοιων χαρτών σε συκγκεκριμένο χρονικό διάστημα,  ενώ η συνολική τους εικόνα, μας κατατάσσει στις χαμηλότερες θέσεις της Ε.Ε. . Παράλληλα καταδείχθηκε ότι στις συγκρίσεις η Ελλάδα για να εμφανίσει υψηλή κατάταξη, συμπεριέλαβε και χώρες που δεν στηρίζονται στα εμβολιαστικά προγράμματα παρά ελάχιστα , αλλά χρησιμοποιούν άλλα μέτρα στρατηγικής δημόσιας υγείας. Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό το από-μαγνητοφωνημένο κείμενο και οι σχετικοί πίνακες.

Φτάσαμε τελικά αισίως στη τελευταία μέρα της εβδομάδας.

Πέρασε κιόλας η βδομάδα κι εμάς μας φαίνεται ότι η Δευτέρα ήταν μόλις χθες

και την έχουμε αυτή την αίσθηση γιατί στον χρόνο που πέρασε, όλες αυτές τις ημέρες

τίποτε δεν σηματοδότησε μια βδομάδα αντίστοιχη του τόσο σημαντικού προβλήματος που αναδείξαμε

είναι άξιο απορίας βέβαια ότι παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει μαζί με το μήνυμα που το συνόδευε

παρ’ όλα αυτά δεν προκάλεσε καμία αντίδραση

 

κατ’ αρχήν ο αναφερόμενος στην καταγγελία κ. Μαγιορκίνης

δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει μια δήλωση

μια διόρθωση των όσων είχε πει στην ενημέρωση

ενδεχομένως να δώσει μια απάντηση που θα δικαιολογούσε και θα τεκμηρίωνε τις απόψεις του

– πράγμα απίθανοι βέβαια  μιας και τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας ήταν αδιάσειστα –

αν και δώσαμε το περιθώριο να ανακαλέσει, δίνοντας του τον χρόνο και την ευκαιρία

να ανασκευάσει

 

τα πρόσωπα και οι φορείς που εκπροσωπεί και τον εποπτεύουν

διατήρησαν κι αυτοί σιγήν ιχθύος

 

ο υπουργός υγείας και ο πρωθυπουργός

απαξίωσαν προφανώς να απαντήσουν

άλλωστε δεν το συνηθίζουν

 

καλά όλα αυτά μέχρις εδώ

θα ‘λεγε σ’ ένα βαθμό ήταν κι αναμενόμενο

από τη στιγμή που βρίσκονται σε άμυνα

και μάλλον δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα

που αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο

 

ωστόσο είναι άξιο απορίας το ότι ο χώρος της αντιπολίτευσης

ο επιστημονικός κόσμος της χώρας

διάφοροι κοινωνικοί φορείς

ούτε αυτοί έδειξαν κάποια ευαισθησία

που να δείχνει ότι διαθέτουν ακόμη κάποιο βαθμό εγρήγορσης

 

μόνο οι ακροατές με τα μηνύματά τους

μας έκαναν να θυμηθούμε ότι βρισκόμαστε ακόμη σε γήινο έδαφος και όχι σε άλλο πλανήτη

ή στο βασίλειο της εικονικής πραγματικότητας

και του matrix

 

είχαμε αναφερθεί βέβαια με αφορμή το πρόβλημα που αναδείξαμε αλλά και σε άλλες εκπομπές

στο βάτραχο που φαίνεται ότι έχει πλέον βράσει για τα καλά

και ότι βρίσκεται στην ανερέθιστη περίοδο

ωστόσο θέλαμε να ήταν λιγάκι υπερβολική και πρόωρη αυτή η εκτίμησή μας

δυστυχώς όμως σε επίπεδο εκτιμήσεων πέσαμε μέσα

αν και σε επίπεδο προσδοκιών ατυχήσαμε !!

 

θα θυμίσουμε βέβαια σε γενικές γραμμές το πρόβλημα

γιατί μπορεί να υπάρχουν και ακροατές που δεν το γνωρίζουν

 

 

επειδή λοιπόν εμείς θεωρούμε, ότι το πρόβλημα παραμένει και ότι αναζητεί διευκρινήσεις και λύσεις και μάλιστα ταχύτατα

επειδή θεωρούμε ότι η σιωπή και η αδράνεια όλων είναι καταστροφική στη συγκεκριμένη περίοδο

εν μέσω πανδημίας

θα συνεχίσουμε και σήμερα στο ίδιο μότο

και δεν θα σταματήσουμε αν δεν πάρουμε τις απαραίτητες απαντήσεις

κι αν δεν δούμε σημάδια και κινήσεις

– όχι βέβαια λόγιο παχιά λόγια και φτηνά δεκάρικα λογίδρια

του τύπου :

όλοι μαζί, για τη πατρίδα, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τ‘ αγαπημένα μας πρόσωπα, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω κι ότι άλλο τετριμμένο, τυποποιημένο, φλύαρο και άχρηστο «με δήθεν περιεχόμενο», που δεν στοιχίζει τίποτε όταν το ξεστομίζουν ακατάσχετα, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να πείσουν, όλοι όσοι διαχειρίζονται σήμερα τη Δημόσια υγεία χωρίς να μας σέβονται, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και εξαντλώντας τα όρια της ανοχής μας

 

αν δεν δούμε λοιπόν κινήσεις που να υποδηλώνουν, ότι κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να πάει ακόμη για πολύ  μακρυά το φορτίο του αυταρχισμού, της υποκρισίας, της αδιαφορίας, της αλαζονείας, της υποτίμησης της νοημοσύνης, της αδιαφάνειας, της ελλειμματικής πολιτικής στη δημόσια υγεία και τόσα άλλα φορτία που μας συνοδεύουν όλον αυτό τον καιρό το επιδημικό φορτίο μαι πανδημίας που έσπειρε τη συμφορά με 11.260 νεκρούς μέχρις στιγμής, για να μην ξεχνιόμαστε.

 

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την περίφημη ενημέρωση των διαπιστευμένων, χωρίς την παρουσία των διαπιστευμένων

θα μου πείτε εμάς τι μας νοιάζει αφού έτσι κι αλλιώς είμαστε παντελώς αποκλεισμένοι

μια ενημέρωση στην οποία για άλλη μια φορά κυριάρχησαν το ψέμα, οι ανακρίβειες, οι γενικολογίες, οι αοριστολογίες τα λογίδρια

που δεν θα μπορούσαν να λείπουν παρόντος του Υπουργού υγείας που αρέσκεται σε αυτά

και μια «παρουσίαση» του κ. Σκέρτσου που φιλοδοξούσε να εντυπωσιάσει με στοιχεία και γραφικά τύπου πάουερ πόιντ, περισσότερο για να κάνει τη διαφορά χωρίς να μπορεί να πείσει για τη σοβαρότητά της, τουλάχιστον όσους ξέρουν και καταλαβαίνουν.

 

Πρώτος ξεκίνησε ο Κικίλιας,  ο οποίος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή, αφού εξύμνησε το έργο των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών και τους ευχαρίστησε άρπαξε την ευκαιρία και ανακοίνωσε ότι καταργεί την προηγούμενη απόφαση του περί αναστολής των κανονικών αδειών των υγειονομικών και γενικά του προσωπικού των υγειονομικών υπηρεσιών και δομών, που ίσχυε προσωρινά εδώ και 6 μήνες.

 

Χωρίς βέβαια να παραγνωρίζει κανείς το τεράστιο έργο κάθε ειδικότητας και βαθμίδας των υγειονομικών της χώρας, όπως και την συσσωρευμένη τους κούραση, δεν μπορεί παρ’ όλα αυτά να αναρωτηθεί, αν η κατάσταση στο ΕΣΥ επιτρέπει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή μια τέτοια ενέργεια δεδομένου ότι η πίεση εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη.

Αν πάρει κανείς υπόψη του ότι το ΕΣΥ είναι υποστελεχωμένο κι ότι όλο αυτό το διάστημα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διαμαρτύρονταν για την έλλειψη προσωπικού και μάλιστα στις «καινούργιες ΜΕΘ»  που έφτιαχνε όπως ισχυρίζονταν ο υπουργός, είναι άραγε δυνατόν να μην δημιουργήσει προβλήματα μια τέτοια απόφαση στις βάρδιες στα νευραλγικά τμήματα των νοσοκομείων ;

 

μήπως η απόφαση αυτή είναι μάλλον εκ των πραγμάτων μη εφαρμόσιμη στην πράξη από τους ίδιους τους εργαζόμενους, που θα δυσκολευθούν να την αξιοποιήσουν δεδομένου ότι στην ουσία δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα ;

μήπως αποβλέπει περισσότερο στη δημιουργία εντυπώσεων παρά σε μια πραγματική ανακούφιση των υγειονομικών από το υπέρμετρο βάρος που σηκώνουν όλους αυτούς τους 15 μήνες ;

 

δεν ξέρω απλώς αναρωτιέμαι !!!

 

βέβαια έσπευσε να συμπληρώσει τη βαρύγδουπη εξαγγελία και με την διευκρίνηση :

«Με ευθύνη των Μονάδων Υγείας θα οργανωθεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργίατης κάθε υγειονομικής μονάδας».

 

Λες και θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο !!!

αλήθεια ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι αρμόδιος για τη χορήγηση των αδειών εκτός από τις αντίστοιχες υπηρεσίες ;

το υπουργείο ή μήπως ο υπουργός και συμπληρώνει αυτό το αυτονόητο ;

 

από την άλλη μάλλον τους πετάει ένα μπαλάκι και τους φορτώνει με χειρότερες ευθύνες να υλοποιήσουν κάτι που στην πράξη φαίνεται μάλλον να είναι πρακτικά ανεφάρμοστο.

 

Αλλά ας προχωρήσουμε παρακάτω.

Στη συνέχεια λοιπόν άνοιξε το θέμα των εμβολιασμών.

Στο σημείο αυτό υπάρχει μια σωρεία σχετικών δικών του δηλώσεων, αλλά και του Σκέρτσου του Γεραπετρίτη όπως θα δούμε ευθύς αμέσως που παρουσιάζουν μια εξιδανικευμένη κατάσταση, όπου ξαφνικά νομίζει κανείς ότι η χώρα άλλαξε με μιας και έγινε το κάτι άλλο.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχει γίνει σημαντική δουλειά στον τομέα αυτό, αν και θα μπορούσε την ίδια στιγμή να αναρωτηθεί για ποιο λόγο δεν έγινε κάτι αντίστοιχο για ν αλυθεί το ζήτημα του τεστιγκ και της ιχνηλάτησης των επαφών.

Το ότι έγιναν τόσο γρήγορα ένας μεγάλος αριθμός εμβολιαστικών κέντρων και ένας αρκετά αποτελεσματικός μηχανισμός ραντεβού, δείχνει ότι δεν ήταν ανέφικτο ή δύσκολο να γίνει κάτι ανάλογο για να λυθεί το πρόβλημα της διενέργειας των οργανωμένων και στοχευμένων μαζικών τεστ.

 

Για να ακούσουμε λοιπόν τι είπε ο υπουργός  :

 

ηχητικό  – Κικίλιας – Ενημέρωση_12.05.21_ εμβολιασμοί

 

2,6 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 24,59% του πληθυσμού και περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 13%.

 

είναι αλήθεια ότι πάντα υπήρχε πρόβλημα με τα στοιχεία που κατά καιρούς παρουσιάζονται αλλά τώρα πια και ειδικά σε αυτό το ζήτημα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Τώρα μάλιστα που είναι ένα ζήτημα που όλη η ΕΕ και οι διεθνείς οργανισμοί παρακολουθούν από κοντά και υπάρχει σοβαρό  πρόβλημα αξιοπιστίας των στοιχείων.

 

Η ίδια πηγή που επιβεβαιώνει την πρώτη εκτίμηση περί 24,59% έρχεται να τον διαψεύσει στο ζήτημα των εμβολιασθέντων, οι οποίο δεν αποτελούν όπως ισχυρίζεται «ποσοστό που ξεπερνάει το 13%» αλλά μόλις 12,53%.

Εμβολιασμοί γενικά Ελλάδα_2021-05-14 at 6.24.32 AM

Εμβολιασμοί πλήρεις Ελλάδα_2021-05-14 at 6.20.23 AM

 

και παρακάτω όσον αφορά την κατάταξη μας εδώ γίνεται το πανηγύρι :

 

ηχητικό –  Κικίλιας – Ενημέρωση_12.05.21_στοιχεία εμβολιασμού

 

«Και είμαστε πολύ περήφανοι που η Ελλάδα τις τελευταίες 7 ημέρες βρίσκεται στην 4θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους εμβολιασμούς ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Our World in Data». Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένο, η Ελλάδα είναι στην 8 θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Είναι βέβαια άξιο απορίας γιατί ο υπουργός ενώ μέχρι τώρα ουδέποτε χρησιμοποιούσε αυτή τη συγκεκριμένη πηγή «Our World in Data» του John Hopkins, και κάθε φορά που υπήρχε αμφισβήτηση των στοιχείων επικαλούνταν το ECDC, τώρα κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Μάλλον επειδή δεν συμφέρει.

Η απάντηση αυτή επιβεβαιώνεται άμα δει κανείς αναλυτικά τι στοιχεία δίνει εν προκειμένω  το ECDC

ακόμη χαμηλότερα δηλαδή 11,7%

 

αλλά για να δούμε αν αληθεύουν τα όσα ισχυρίζεται ακόμη και με τη συγκεκριμένη πηγή που ο ίδιος επικαλέσθηκε

Εμβολιασμοί Ελλάδα χώρες ΕΕ ποσοστά 1ης & 2ης δόσης_2021-05-12 at 6.42.42 PM

μάλλον δεν φαίνεται να ισχύει

αλλά και πιο αναλυτικά

Εμβολιασμοί ΕΕ Ελλάδα 10η- 2021-05-13 at 8.43.13 AM

αν και στον πίνακα αυτόν φαίνεται να είναι 10η στην πραγματικότητα είναι 11η γιατί δεν έχει συνυπολογισθεί η Ισπανία, που όπως φαίνεται στην προηγούμενη  εικόνα είναι ψηλότερα από την Ελλάδα με ποσοστό 13,53 %.

Εμβολιασμοί ΕΕ Ελλάδα 11η (λείπει η Ισπανία)_2021-05-13 at 8.42.01 AM

μας είπε δε και το περίφημο :

«Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson &Johnson

λες και θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο !!!!

 

Τα πράγματα γίνονται πιο τραγελαφικά όταν σπεύδει να τονίσει με μεγάλη υπερηφάνεια ότι :

 

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά μας»

κι επειδή τα ανέφερε αναλυτικά ένα προς ένα, κι επειδή καταλάβαμε ότι ήταν κάτι νησάκια μεγαλύτερα βέβαια από βραχονησίδες, με ελάχιστους κατοίκους, μπήκαμε στον πειρασμό να μετρήσουμε τον πληθυσμό τους και βρήκαμε ότι σε όλα μαζί τα νησιά οι κάτοικοι είναι 12.771 !!!

 

Τόσοι πολλοί. Αν δηλώσεις όμως 32 νησιά κανείς δεν υποθέσει  τα 18 από αυτά έχουν κάτω από 200 κατοίκους και μόνο 4 από αυτά μετά βίας πλησιάζουν τους χίλιους κατοίκους.

Άσε δε που μπορεί να είναι απλώς καταγεγραμμένοι για εκλογικούς λόγους και να μην κατοικούν καν στα νησιά.

 

Όλα αυτά όμως δεν εμπόδισαν τον κ Θεοχάρη να δώσει προχθές στο BBC, συνέντευξη και να το πει στο δημοσιογράφο, ο οποίος βέβαια δεν μάσησε και χωρίς να σταθεί καν σε αυτό ξεδίπλωσε μια σειρά από ερωτηματικά και αμφισβητήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, που στρίμωξε τον Θεοχάρη, που φάνηκε ότι δεν μπορούσε να τεκμηριώσει αυτά που έλεγε.

Αυτό δείχνει ότι με φούμαρα δεν πρόκειται φέτος οι χώρες της ΕΕ να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρχουν COVID free νησιά στο ελληνικό αρχιπέλαγος.

Αν θέλουμε λοιπόν να στηρίξουμε τον τουρισμό, που έχουμε κάθε λόγο να το κάνουμε, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να πάψουμε να λέμε ψέματα.

 

Για να τελειώνουμε όμως με τον κ. Κικίλια ας δούμε πως τελείωσε την ενημέρωση, αν επιμείνουμε να την αποκαλούμε έτσι και τι καταλαβαίνει κανείς από αυτή την τελευταία παράγραφο :

 

ηχητικό – Κικίλιας – Ενημέρωση_12.05.21_το απόλυτο κενό

 

«Βρισκόμαστε μέσα σε μία πανδημία όπου οι δείκτες πηγαίνουν καλύτερα, όπου τοδώρο του εμβολιασμού προχωρά και ενισχύεται και θεωρώ και πιστεύω ότι όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει όλοι να την υποστηρίξουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βαδίσουμε μόνοι μας από το καλό στο καλύτερο και να έχουμε, και είμαι πεπεισμένοςότι θα έχουμε, ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό με ένα μεγαλύτερο τουριστικό προϊόν και με την αίσθηση όλων μας, συμπολιτών μας αλλά τουριστών,ότι αυτή είναι μία χώρα οργανωμένη, δομημένη, με κανόνες υγειονομικούς βέβαια, αλλά με την αίσθηση και τη διάθεση της φιλοξενίας, με έναν τρόπο τέτοιο που μόνο οι Έλληνες νομίζω μπορούν να το κάνουν και να το υλοποιήσουν

 

Το απόλυτο κενό, που όπως λέει κι ο φίλος ο κ. Δανέζης :

«Το Κενό είναι ίσως το μοναδικό γεγονός που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μέσα στο Σύμπαν».

Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς αντίστοιχα ότι :

το κενό είναι το μοναδικό γεγονός που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μέσα στη πολιτική !!!

μόνο που δεν μπορεί να ισχύει ότι και στο σύμπαν, δηλαδή ότι

είναι μια ουσία ικανή να δημιουργεί και να συντηρεί τους συμπαντικούς κόσμους οδηγώντας τους σε μια αέναη πορεία γεννήσεων, ζωής και φθοράς.

Μάλλον στη πολιτική συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Εκεί δεν υπάρχει μια αέναη πορεία γεννήσεων, ζωής και φθοράς, παρά μόνο μια πορεία φθοράς !!

 

 

 

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosokeonhacaiketquabongdalichthidau7m.newskqbdtysokeobongdabongdalufutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩa开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育乐鱼体育亚新体育亚新体育亚新体育爱游戏爱游戏爱游戏华体会华体会华体会IM体育IM体育沙巴体育沙巴体育PM体育PM体育AG尊龙AG尊龙AG尊龙AG百家乐AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人<AG真人<皇冠体育皇冠体育PG电子PG电子万博体育万博体育KOK体育KOK体育欧宝体育江南体育江南体育江南体育半岛体育半岛体育半岛体育凯发娱乐凯发娱乐杏彩体育杏彩体育杏彩体育FB体育PM真人PM真人<米乐娱乐米乐娱乐天博体育天博体育开元棋牌开元棋牌j9九游会j9九游会开云体育AG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist