H «Delta» , οι «εμβολιο-μαχίες» , Ο ΕΟΔΥ , Ο Αρκουμανέας και η ΑΡΑΚΟΜ

Συντάκτης: την 7 Οκτωβρίου 2021

Η σημερινή ανάλυση για την πανδημία στον 98.4 στην εκπομπή του Γ. Σαχίνη, αρχικά επικεντρώθηκε σε δύο νέες μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά.

Στην πρώτη που κυκλοφορεί στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Nature, τα ευρήματα των επιστημόνων σχετικά με την επίδραση του εμβολιασμού στον περιορισμό της εξάπλωσης της Delta, είναι «όλο και λιγότερο ενθαρρυντικά», λέει ο Marm Kilpatrick, ερευνητής λοιμωδών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σάντα Κρουζ, από τους βασικούς συντάκτες της μελέτης.  Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι παρόλο που τα εμβόλια όντως προσέφεραν κάποια προστασία από τη μόλυνση και την περαιτέρω μετάδοση, η Delta μείωσε αυτό το αποτέλεσμα. Ένα άτομο που ήταν πλήρως εμβολιασμένο και στη συνέχεια είχε  «νοσήσει » από τη Delta, είχε σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να μεταδώσει τον ιό , απόκάποιον που είχε μολυνθεί από την Alpha. Και αυτό ενώ γενικά ο κίνδυνος νόσησης μετά το εμβόλιο, είναι γενικά υψηλότερος από την Delta από αυτόν που προκαλείται από την Alpha. Δυστυχώς, η ευεργετική επίδραση του εμβολίου στη μετάδοση τη Delta μειώθηκε σε σχεδόν αμελητέα επίπεδα με την πάροδο του χρόνου. Σε άτομα που έχουν μολυνθεί 2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, σε μελέτη που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πιθανότητα να θετικοποιηθεί , μία μη εμβολιασμένη στενής επαφής ήταν 57%, αλλά 3 μήνες αργότερα, αυτή η πιθανότητα αυξήθηκε στο 67%. Το τελευταίο αυτό ποσοστό είναι ισοδύναμο με την πιθανότητα ένα μη εμβολιασμένο άτομο να μεταδώσει τον ιό. Μείωση παρατηρήθηκε επίσης σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech. Ο κίνδυνος εξάπλωσης της μόλυνσης Delta αμέσως μετά τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο ήταν 42%, αλλά αυξήθηκε στο 58% με την πάροδο του χρόνου.

Στη δεύτερη μελέτη , δεν παρατηρείται σημαντική διαφορά στο ιικό φορτίο της παραλλαγής Δέλτα του κοροναϊού μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων που έχουν μολυνθεί από τον ιό, ούτε μεταξύ των συμπτωματικών και των ασυμπτωματικών, σύμφωνα με αυτή τη  νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρίτσαρντ Μίτσελμορ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ντέηβις, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη κανονική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν στοιχεία για 869 ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με κοροναϊό και από τους οποίους οι 632 ήταν ασυμπτωματικοί. Οι περισσότεροι είχαν μολυνθεί από την παραλλαγή Δέλτα του ιού.Η μελέτη των ιικών φορτίων καθενός ατόμου δεν βρήκε κάποια σημαντική διαφοροποίηση στο μέσο ιικό φορτίο των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων, ούτε ανάμεσα σε εκείνους με συμπτώματα και χωρίς συμπτώματα, ούτε με βάση άλλα κριτήρια (ηλικία, φύλο, είδος εμβολίου).Περίπου ένας στους πέντε (20%) εμβολιασμένους θετικούς στον κοροναϊό βρέθηκε με υψηλό ιικό φορτίο και, από αυτούς, ο ένας στους τρεις ήταν ασυμπτωματικός. Κάτι τέτοιο παρατηρήθηκε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών, άρα ήταν πιθανώς μεταδοτικά, κάτι που, κατά τους ερευνητές, δικαιολογεί τη διενέργεια τεστ στους μαθητές.Γι’ αυτό το λόγο, οι ερευνητές ανέφεραν ότι, μολονότι ο εμβολιασμός αποτελεί την καλύτερη προστασία, αν ληφθεί υπόψη το όχι αμελητέο ποσοστό ασυμπτωματικών λοιμώξεων breakthrough μεταξύ των εμβολιασμένων, θα πρέπει πιθανώς και οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν να φοράνε μάσκα σε ορισμένους χώρους και να τηρούν άλλα μέτρα προφύλαξης, κάτι που αφορά κυρίως τους άλλους που είναι ανεμβολίαστοι.

Η Παραίτηση  Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ και η Α.Ρ.Α.Κ.Ο.Μ

Στο δεύτερο μέρος η ανάλυση, στάθηκε στο τι πραγματικά συμβαίνει με την παραίτηση από την ηγεσία του ΕΟΔΥ του κ. Αρκουμανέα, αλλά πολύ περισσότερο τι συνέβη μετά από αυτήν. Η ανάλυση στάθηκε με έμφαση στο γεγονός, ότι σύσσωμος  σχεδόν ο τύπος της  λεγόμενης «ριζοσπαστικής» αριστεράς, του κέντρο αλλά  και όχι μόνον, έσπευσε να αναπαράξει την άποψη που εξέφρασε φίλα προσκείμενο site στο πρωθυπουργικό περιβάλλον για την παραίτηση αυτή .  Η άποψη του συγκεκριμένου site , θέλει τον   μέχρι χθες κεντρικό διαχειριστή της πανδημίας, να επαναστατεί ενάντια στην κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική, ή τουλάχιστον σε μέρος αυτής, και ακόμη πιο εντυπωσιακό : να τιμωρείται κιόλας για αυτό !!!!

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist