Γ. Αϋφαντής : Η Ελλάδα στους “γάμους”, όταν Ευρώπη και Κόσμος συγκλονίζονται γεωπολιτικά

Written by on 23 Ιανουαρίου 2024

Ο πρέσβης ε.τ  Γ. Αϋφαντής, σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση στον 98.4 , αναλύει πως η Ελλάδα μονοπωλείται με ευθύνη και των κεντρικών ΜΜΕ επικοινωνιακά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, την ώρα που Ευρώπη, Δύση και Ανατολή συγκλονίζονται γεωπολιτικά και γεωοικονομικά με το πολύ σοβαρό μέτωπο στη Μέση και Εγγύς Ανατολή, αλλά και την αντιπαράθεση ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- Ρωσίας στην Ουκρανία. Πολύ περισσότερο που η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας την φέρνει στο επίκεντρο της γεωστρατηγικής σύγκρουσης μεταξύ των διαφορετικών πόλων ισχύος.

Ο κ. Αϋφαντής, μιλώντας για τα Ελληνοτουρκικά, τονίζει ότι η πολιτική δορυφοροποιήσης της χώρας εμβαθύνεται , αρκεί να δει κανείς την συμπεριφορά της Τουρκίας και των μεγάλων συμμάχων μας που μας θεωρούν ως δεδομένους αλλά και την “διαγωγή” μας , μετά την Διακήρυξη των Αθηνών. Ακόμη χειρότερα που και στρατιωτικά , χωρίς στρατηγική αποτροπής με αμυντική – εξοπλιστική δυνατότητα εμπλοκής της προβολής ισχύος της Τουρκίας και μάλιστα με χαμηλό κόστος κι όχι αγοράς πανάκριβων πλατφορμών και μόνο, δεν δείχνουμε διάθεση για σοβαρή αμυντική πολιτική.

Το αυτό ισχύει και για την Κύπρο, όπου το πολιτικό της προσωπικό, δεν εμφανίζει διάθεση για στρατιωτική προβολή άμυνας, ενώ Ελλάδα και Κύπρος , δεν κάνουν τίποτα για το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου. Όμως για τον κ. πρέσβη , είναι σαφές, πως η άμυνα του Ελληνισμού, ξεκινά και τελειώνει στη Κύπρο, όπου η ενδεχόμενη αλλαγή της κρατικής της υπόστασης, απλά θα διευκολύνει περαιτέρω την Τουρκία, σε μελλοντικές βλέψεις κατάληψης όλου του νησιού.

Ο κ. Αϋφαντής, αναλύει ακόμη την περιπλοκή των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, την γενική σύγκρουση των γεωπολιτικών πόλων ισχύος παγκόσμια, την Ευρώπη που πλέον ως ενιαία πολιτική ανάγεται στη σφαίρα του φαντασιακού, το τι σηματοδοτούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, την μετωπική ΗΠΑ- Κίνας, το ρόλο του Ιράν,  αλλά και το τι συμβαίνει στο εσωτερικό των ΗΠΑ αλλά και την προσέγγιση παγκόσμια της Κίνας , σε αυτή την χρονική φάση.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist