Φραγκίσκος Παρασύρης: «Απαντήσεις Υπουργείων για κλάματα»

Written by on 13 Νοεμβρίου 2023

«Μόνο ντροπή προκαλούν οι θέσεις για το Αρκαλοχώρι και τη συντήρηση των γεφυρών»

«Η Περιφέρεια έπρεπε να έχει επικαιροποιήσει τις μελέτες δεκαετίας κι οι σεισμόπληκτοι να έχουν επιλύσει το ιδιοκτησιακό»

 

 

Την Περιφέρεια δείχνει για τη συντήρηση των γεφυρών στο ΒΟΑΚ το Υπουργείο Υποδομών , σημειώνοντας τη 10χρονη καθυστέρηση στην επικαιροποίηση των μελετών, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκου Παρασύση.
Αναφορικά με το θέμα το Αρκαλοχωρίου και τις καθυστερήσεις στην ανασυγκρότηση της περιοχής, ο αρμόδιος Υφυπουργός κατά το Βουλευτή έδειξε ως μία από τις αιτίες της ταλαιπωρίας των σεισμόπληκτων που είτε διαμένουν στους οικίσκους είτε έφυγαν από την περιοχή το μπερδεμένο ιδιοκτησιακό.

Πέραν των εργασιών στις γέφυρες του Παλαιοκάστρου, του Καρτερού και εν μέρει στη γέφυρα της Παντάνασσας, όπως απαντά το Υπουργείο, έχουν εκπονηθεί μελέτες για τη συντήρησή των υπολοίπων από το 2013 κι ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι στη διαδικασία επικαιροποίησης των μελετών αυτών, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και δημοπρατηθεί έργο συντήρησης των γεφυρών.

 

Αναφορικά με το Αρκαλοχώρι, όπως σημειώνει ο Βουλευτής,  είναι ντροπή ο υφυπουργός να απεμπολεί τις ευθύνες του και να τις επιρρίπτει στους πολίτες και παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού με την επίκληση του ιδιοκτησιακού».


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist