Ε. Μαράκη: Φόβοι και φοβίες δεν έχουν θέση ενόψει πανελλαδικών

Συντάκτης: την 2 Ιουνίου 2021

Αναθεωρούμε τη στάση μας, ενισχύουμε την ψυχραιμία μας και σκεφτόμαστε ότι είμαστε καλά στη μάχη κατά της πανδημίας

Στις συνέπειες της πανδημίας στην ψυχολογία των γονιών και των υποψηφίων που φέτος εξετάζονται για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παράλληλα με τις αλλαγές που έχει φέρει η ηγεσία του του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται μιλώντας στον 98.4 η Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Ηρακλείου Ελένη Μαράκη.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι στη ζωή με προτεραιότητα στις «μάχες» που δίνουμε, ενημερώνει ότι από 15 Μάϊου γονείς και μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τις γραμμές ψυχολογικής στήριξης και τους ειδικούς που λειτουργούν στην περιφερειακή εκπαίδευση Κρήτης όπως και στα 4 ΚΕΣΥ που λειτουργούν στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος 6.495 οι υποψήφιοι στην Κρήτη είναι 4.797 στα ΓΕ.Λ. (εκ των οποίων 287 προφορικά εξεταζόμενοι) και 1.698 στα ΕΠΑ.Λ. (εκ των οποίων 251 προφορικά εξεταζόμενοι).

Στις αλλαγές συμπεριλαμβάνονται η κατάθεση δύο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, καθώς και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test).


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist