Δημήτρης Βρύσαλης: «Χωρίς τέλος το θρίλερ στη Δημόσια Υγεία»

Συντάκτης: την 20 Μαρτίου 2023

«Ελλείψεις και πάλι υγειονομικού υλικού στις κλινικές του ΠΑΓΝΗ – Είναι κριτήριο της αξιολόγησης Διοικητών και Νοσοκομείων οι μειωμένοι προϋπολογισμοί»

 

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΠΑΓΝΗ προκαλούν οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, όπως συσκευές χορήγησης φαρμάκων, σύριγγες, επιδεσμικό υλικό, φιαλίδια αιμοληψίας, κ.α., παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των εργαζόμενων του τμήματος Προμηθειών και των υπόλοιπων υπηρεσιών του νοσοκομείου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

 

«Η έγκριση της διοίκησης στο ήμισυ της ποσότητας που αιτούνται καθημερινά τα τμήματα δεν επαρκεί για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου» σημειώνει στον 98.4 ο Δημήτρης Βρύσαλης, προσθέτοντας ότι «η  κυβέρνηση με την περικοπή του προϋπολογισμού δεν εξασφαλίζει τον επαρκή εφοδιασμό των δημόσιων μονάδων υγείας με υγειονομικό υλικό».

 

Μείζον θέμα κατά τον ίδιο το άρθρο νομοσχεδίου που πέρασε αθόρυβα και δεν επιτρέπει πλέον την παράταση της ειδικότητας των γιατρών στην περίπτωση που υπάρχουν ανάγκες στον τομέα στον οποίο ανήκουν και για όσο επιθυμούν ή απαιτείται. Αντίθετα προβλέπεται η απόλυσή τους μόλις αντικατασταθούν από τον επόμενο ειδικευόμενο, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ανάγκες, ενώ ακόμα και για τις περιπτώσεις των κλινικών που έχουν κενές θέσεις και θα δικαιολογούνταν μακροπρόθεσμα η παράταση της σύμβασής της ειδικότητας, αυτή περιορίζεται μάξιμουμ στα 2 χρόνια. Για το ΠΑΓΝΗ κατά τον ίδιο υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας εργασίας δεκαπέντε γιατρών κυρίως μικροβιολόγων.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist