Δημ. Καραϊτίδης : Παρωδία διαλόγου, όταν ο “ισχυρός” επιβάλλει τις αναθεωρητικές απόψεις του

Written by on 10 Μαΐου 2024

Ο πρέσβης ε.τ Δημήτρης Καραϊτίδης, σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση στον 98.4 με αφορμή και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Άγκυρα την ερχόμενη Δευτέρα, μιλάει για τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας που θέτει όλη την αναθεωρητική ατζέντα της σε βάρος της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, την ώρα που η Ελλάδα εμφανίζεται φοβικά και ανεξήγητα παραδομένη στη τήρηση όλου του  πνεύματος του πολιτικού κειμένου  της Διακήρυξης των Αθηνών , με την Τουρκία να κρατάει μόνο την αρχή και το τέλος του κειμένου και να προκαλεί διαρκώς από την Μονή της Χώρας σε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, έως την έρευνα και διάσωση στο κεντρικό Αιγαίο.

Ο κ. Καραϊτίδης σημειώνει , ότι την ώρα που το ελληνικό πολιτικό σύστημα στρουθοκαμηλίζει ανεξήγητα , αρνούμενο να δει τι έρχεται από πλευράς Τουρκίας, είναι λάθος να μιλάμε για μεγάλη εικόνα εξομάλυνσης , λόγω της εικόνας μείωσης των παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά. Ο δίαυλος επικοινωνίας με την Άγκυρα, δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο ανίχνευσης προθέσεων.

Είναι λάθος να βαφτίζουμε διάλογο μία παρωδία διαλόγου όπου ο “ισχυρός” ενδιαφέρεται απλά να επιβάλλει τις απόψεις του. Χαρακτηρίζει πρόκληση την επίσκεψη Ράμα την Δευτέρα στην Αθήνα,  σε αυτή την συγκυρία για την Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, ενώ για την νίκη του VMRO στη Βόρεια Μακεδονία, τονίζει ότι οι ακραίοι εθνικιστές στα Σκόπια, έχουν ως μείζον θέμα αυτή την ώρα την σκληρή στάση της Βουλγαρίας, όμως αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι απραξίας της Ελλάδας στη μη καταγραφή και ανάδειξη όλων των παραβιάσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών επί 6 χρόνια.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist