Δημ. Δεληολάνης : Η πολιτική κρίση στην Ιταλία για το γόητρο των ηγετών και η βαθιά κοινωνική κρίση

Συντάκτης: την 15 Ιουλίου 2022

Ο επί χρόνια αρθρογράφος και ανταποκριτής ελληνικών ΜΜΕ στην Ιταλία, Δημήτρης Δεληολάνης , εξηγεί στον 98.4 ότι η παρούσα πολιτική κρίση στη χώρα, έχει χαρακτηριστικά περισσότερο γοήτρου για δύο προσωπικότητες τον Μάριο Ντράγκι και τον ηγέτη των «5 Αστέρων» Τζ. Κόντε, διευκρινίζοντας ότι ο ρόλος του Προέδρου Ματαρέλα είναι καθοριστικός και όχι διακοσμητικός στο ρόλο του Πολιτεύματος στην Ιταλία.

Εκτιμά πως δύσκολα θα οδηγηθεί η Ιταλία σε πρόωρες εκλογές ή σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και ότι τελικά θα συνεχίσει με τον Ντράγκι να ηγείται της κυβέρνησης . Σημειώνει όμως την βαθιά κοινωνική κρίση και την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να εκφράσει τις αγωνίες των πολιτών με την ακρίβεια , την φτώχεια και την ενεργειακή ένδεια, για να ανοίξει την βεντάλια σε όλη την Ευρώπη και την ελίτ των Βρυξελλών, υπογραμμίζοντας την απουσία πολιτικής ηγεσίας μεγάλου διαμετρήματος , ίσως στην πιο δύσκολη φάση για το οικοδόμημα της Ε.Ε.

Όπως λέει, οι πολιτικές ελίτ δείχνουν πλήρη αδυναμία να αφουγκραστούν τις κραυγές των κοινωνιών , οι οποίες είναι πιθανόν στη απόγνωση τους να οδηγηθούν σε σοβαρές κοινωνικές εκρήξεις ή να στραφούν σε δημαγωγικές πολιτικές.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist