Δημ. Χριστόπουλος : Τα αυτοτελή και τα συνδεόμενα της μεγάλης νίκης ΝΔ και συντριβής

Συντάκτης: την 25 Μαΐου 2023

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος , καθηγητής Πολιτειολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι ο εκλογικός θρίαμβος της ΝΔ ασφαλώς συνδέεται με την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν και οι αυτοτελείς λόγοι των δύο αυτών παραμέτρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε και εξαιτίας της στρατηγικής επικράτησης των σκληρών νεοφιλελεύθερων απόψεων στη κοινωνία και ασφαλώς και από τα δικά του λάθη στρατηγικής και προεκλογικής καμπάνιας. Ο ίδιος καταθέτει την οπτική του και για το ποια είναι τα κρίσιμα επίδικα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ειδικά για την ανάγκη θεσμικής ισορροπίας του πολιτικού συστήματος και ότι θα συνεπάγεται αυτό από την ύπαρξη μια κυβερνητικής πλειοψηφίας παντοδύναμης , χωρίς ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση για τον έλεγχο της αλλά και την εξισορρόπηση του δημοκρατικού συστήματος που θα μετατραπεί σε ένα κενό περιεχομένου κέλυφος.

Ο κ. Χριστόπουλος, ανέλυσε την στρατηγικής σημασίας κατά την γνώμη του , εκλογική ισχύ της ΝΔ, τα στρατηγικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, με την υπερπροβολή όχι του δικού του αφηγήματος αλλά ενός θολού αφηγήματος έκκλησης για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις, ενώ όπως σημείωσε στις εκλογές της 25ησ Ιουνίου κρίνεται αν η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι ανεξέλεγκτη κοινοβουλευτικά και ταυτόχρονα αν θα υπάρχει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα διαμορφώσει και προγραμματικούς όρους για να κυβερνήσει.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist