Δ. Βρύσαλης: Πάντα σε πρώτο πλάνο οι ελλείψεις στα νοσοκομεία

Συντάκτης: την 2 Ιουλίου 2021

3ωρη παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ την Πέμπτη έξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ καθώς 65 επικουρικοί εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, των οποίων η σύμβαση λήγει 31 Οκτωβρίου 2021 είναι αντιμέτωποι με την απόλυση. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και 187 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει μετά την 31η Δεκέμβρη που λήγει η σύμβασή τους.

Ήδη πλυντήρια, ασφάλεια και διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες έχουν δοθεί σε ιδιώτες και σε πολλά νοσοκομεία έχουν μπει εργολάβοι στην καθαριότητα και τη σίτιση. Παράλληλα, σε ανασφάλεια είναι και δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, με την επικείμενη λήξη της σύμβασής τους τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 2022, λόγω των επανειλημμένων αρνήσεων των κυβερνήσεων για μονιμοποίησή τους.

Οι εξελίξεις αυτές θα χειροτερέψουν τις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες -σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης- δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας. Κάλεσμα του Δημήτρη Βρύσαλη προς όλους τους υγειονομικούς της Κρήτης να συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση καθώς τα προβλήματα είναι κοινά σε όλα τα νοσοκομεία.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist