Χρ. Σουρουλής: Δεν είναι αθώες οι εξετάσεις «PISA»

Συντάκτης: την 12 Μαΐου 2022

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί

Σε 600 δημοτικά και γυμνάσια, -εκ των οποίων 40 στην Κρήτη-  ανά την επικράτεια εφαρμόζει φέτος τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα «PISA» το υπουργείο Παιδείας.

 

Οι διαγνωστικές εξετάσεις αφορούν στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών σημειώνει το Υπουργείο κι έτσι θα καταστεί δυνατή, για πρώτη φορά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, η διαμόρφωση βελτιωτικών παρεμβάσεων στη βάση μετρήσιμων, αξιόπιστων και αντιπροσωπευτικών δεδομένων.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, την ημέρα των εξετάσεων η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του σχολικού προγράμματος με στόχο την ακύρωση των εξετάσεων.
Κήρυξη στάσης εργασίας για τις 18 Μαΐου, τόσο για να δοθεί δυνατότητα νομικής κάλυψης στους καθηγητές και τους διευθυντές των εμπλεκόμενων σχολείων να απέχουν, αποφάσισε και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου παράλληλα με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου.

 

«Καθόλου αθώα η παραπάνω διαδικασία» αναφέρει μεταξύ άλλων στον 98.4 ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Χρήστος Σουρουλής. «Λέμε ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών», προσθέτει. «Με τις εξετάσεις PISA το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί να μεταβιβάσει τις ευθύνες για τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές στους εκπαιδευτικούς. Οι όποιες «αποτυχίες» θα χρεώνονται στο σχολείο και θα προσμετρώνται στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση της μονάδας και του προσωπικού του. Αν το δεχτούμε, σύντομα θα καταλήξουμε να προετοιμάζουμε τους μαθητές μόνο για την PISA, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε να ξεφυτρώνουν και αντίστοιχα φροντιστήρια».

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist