«Ανάσα η προοδευτική αύξηση του ακατάσχετου αν ενεργοποιηθεί η Υπουργική Απόφαση»

Συντάκτης: την 24 Ιανουαρίου 2023

Δημήτρης Χριστοφοράκης: Επιμένουμε στην επανέναρξη ρύθμισης των χρεών στις 120 δόσεις

 

Σε αναμονή οι ενδιαφερόμενοι για την ενεργοποίηση της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει την προοδευτική αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού για όσους φορολογούμενους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και είναι συνεπείς στην εξυπηρέτησή τους.

Σημειώνεται ότι η σχετική ρύθμιση έχει ψηφιστεί από τον Μάιο του 2019 αλλά «έμεινε στα χαρτιά» και πλέον στόχος είναι να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, δίνοντας ακόμη μία βοήθεια στους φορολογούμενους που πλήττονται από το ράλι της ακρίβειας.

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι με την ενεργοποίηση του μέτρου θα δοθεί ένα μπόνους στους συνεπείς, ενώ παρέχεται η δυνατότητα σε εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο να επιτύχουν αρχικά τον περιορισμό και τελικά την πλήρη άρση των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, εφόσον ρυθμίσουν τις οφειλές τους και αποπληρώνουν με συνέπεια τις δόσεις των ρυθμίσεων.

Μιλώντας στον 98.4 ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Δημήτρης Χριστοφοράκης, επαναλαμβάνει την πρόταση ενεργοποίησης των 120 δόσεων, εκτιμώντας ότι θα δώσει σημαντική ανάσα στην αγορά.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist