Ζαχ. Μίχας : Ο κατευνασμός μας φέρνει εγγύτερα σε σύγκρουση , γιατί η Κύπρος είναι «κλειδί»

Συντάκτης: την 11 Ιουλίου 2022

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αναλύσεων  Ασφάλειας και  Άμυνας και συνεργάτης του defencepoint.gr  Ζαχαρίας Μίχας , μιλώντας στον 98.4 αφού  εξηγεί πως οι τακτικές κατευνασμού από Ε.Ε.- ΝΑΤΟ , ΗΠΑ αλλά και Ελλάδα, οδηγούν μαθηματικά εγγύτερα σε σύγκρουση , με δεδομένη την πλήρη σε εξέλιξη αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας , ως επιλογή έναντι του Ελληνισμού, αποκαλύπτει δύο ζητήματα που θα προκαλέσουν αίσθηση .

Αφενός την μη επιβεβαιωμένη για την ώρα πληροφορία , πως στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι έρευνες στο στόχο-κοίτασμα «Κρόνος», μάλλον οδηγούν σε μέγεθος και ποιότητα κατά πολύ ανώτερα του Ζορ στην Αίγυπτο, άρα η επιλογή εξόδου του νέου Τουρκικού γεωτρύπανου αρχές Αυγούστου, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί από τώρα απλά συμπτωματικό θέμα .

Αφετέρου, το γεγονός ότι ένα σημαντικό τμήμα του  βαλλιστικού  συστήματος  της Τουρκίας,  έναντι των νησιών του Αιγαίου, κάτι που δεν η Ελλάδα οφείλει να το φέρει ως θέμα σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, γιατί αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο του πως χρησιμοποιεί την συμμαχία η Τουρκία.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist