Τρείς πρόεδροι Εργατικών Κέντρων μιλούν για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Συντάκτης: την 13 Μαΐου 2021

«Πίσω από τις λέξεις οι αντεργατικές ρυθμίσεις» αναφέρουν

 

Σε Δημόσια διαβούλευση από χθες το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά. Θύελλα οι αντιδράσεις  από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.  Κόκκινο πανί η κατάργηση του οκταώρου, όπως και οι ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Υπό εξέταση οι 120 σελίδες του από το νομικό τμήμα της ΓΣΕΕ.

«Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Χατζηδάκη δεν θα περάσει», διαμηνύει η ΑΔΕΔΥ καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν ένα νομοσχέδιο που καταργεί το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, που καταργεί το δικαίωμα της απεργίας και προσφέρει «δώρο» στους εργοδότες τις απλήρωτες υπερωρίες», όπως σημειώνει.

Απέναντι στο νομοσχέδιο και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του εργατικού δικαίου της χώρας εμμένει ο Κωστής Χατζηδάκης. «Η εργασιακή νομοθεσία είναι απαρχαιωμένη. Είναι 40 ετών, ο βασικός πυρήνας της πηγαίνει πίσω στο 1982 και υπάρχει μία έλλειψη προσαργογής στις οικονομικές κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις» εξήγησε.
Επισήμανε επίσης την ανάγκη εκσυγχρονισμού της εργασιακής νομοθεσίας «με έναν τρόπο που να δίνει ευκαιρίες, να κατοχυρώνει νέα δικαιώματα και να ωθεί την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Πλήθος τα ερωτήματα, παρά τα όσα αναφέρει ο Υπουργός, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος στον 98.4 που δεν μας αγάπησε ξαφνικά.

  

«Επιμένουμε στο 8ωρο, όπως και την αργία της Κυριακής. Δεν διαπραγματευόμαστε κεκτημένα δικαιώματά μας» η θέση του Γιώργου Λιολάκη, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου.

 

«Διαλύει τα πάντα σε καιρώ πανδημίας. Η Κυβέρνηση θα μας βρεί μπροστά της η θέση του Γιάννη Μανολικάκη από τα Χανιά.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist