«Θύελλα οι αντιδράσεις στην προσπάθεια δυσφήμισης του Ελληνικού λαδιού»

Συντάκτης: την 12 Ιανουαρίου 2023

«Για σκοπιμότητες σε μία χρυσή χρονιά, λόγω ποσότητας, ποιότητας και τιμής» μιλούν στον 98.4: Ειρήνη Χουδετσανάκη, Μύρων Χιλετζάκης, Σωκράτης Βαρδάκης

 

Σωρεία αντιδράσεων και σχολίων περί σκοπιμότητας με στόχο να πλήξει την αγορά ελαιόλαδου, εισπράττει το δημοσίευμα της Αμερικανικής ιστοσελίδας “Oilive Oil Times” που δυσφημεί διεθνώς το κρητικό λάδι, αμφισβητώντας την ποιότητά του.

«Δεν είναι αθώο το Δημοσίευμα» σχολιάζει στον 98.4 η Αντιπεριφεριάρχης Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, υπερασπιζόμενη την ποιότητα του προϊόντος και των προσπαθειών της περιφέρειας για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος της δακοκτονίας.

«Είναι τεράστια τα εικονικά συμφέροντα πίσω από τον τομέα της διατροφής και ειδικά για το λάδι που παράγεται στην Κρήτη» σημειώνει ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης.

«Χρειάζεται άμεσα απάντηση σε εκείνους που βάλουν σκόπιμα κατά του εθνικού μας προϊόντος, του λαδιού κι ίσως θα έπρεπε να υπάρξουν και μηνυτήριες αναφορές» στις δηλώσεις του Βουλευτή ΔΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Το άρθρο έχει τον τίτλο: “Ο δάκος της ελιάς θα μπορούσε να υποβαθμίσει την ελληνική παραγωγή ελαιόλαδου” κι αναφέρεται στο προϊόν με τρόπο μονομερή, επιλεκτικό, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, όπως αποκαλύπτει με ανακοίνωσή της η 4Ε – Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας στην Ελλάδα, κι ανέδειξε με το ρεπορτάζ του ο Χριστόφορος Παπαδάκης.

 

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist