Τάσος Βρέντζος: Προσπαθούμε παραγωγοί ρακής και τσίπουρου να ενώσουν δυνάμεις

Συντάκτης: την 14 Μαρτίου 2019

Αναστάτωση στις τάξεις των αποσταγματοποιών και των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ που σε ελάχιστο χρόνο θέτει νέους όρους και προϋποθέσεις στην παραγωγή ρακής και τσίπουρου.

Δύο είναι τα σημεία που βάζουν “μπουρλότο” στις σχέσεις των καζανάρηδων-κυβέρνησης. Το ένα είναι ότι, ενώ η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, δημοσιοποιήθηκε μόνο από την ΚΕΟΣΟΕ στις 5 Μαρτίου και δεν εστάλη ποτέ στους αναγραφόμενους αποδέκτες της, και βάζει ως καταληκτική ημερομηνία τη 18η Μαρτίου για την… πώληση του συνόλου της τσικουδιάς του κάθε αποσταγματοποιού.

Το δεύτερο είναι ότι υποχρεώνει μεν τον καταστηματάρχη που θα αγοράσει την τσικουδιά να αναρτήσει τα στοιχεία του παραγωγού σε εμφανές σημείο μέσα στο κατάστημά του, αλλιώς θα του επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ, απαγορεύει δε στον παραγωγό να διακινεί τη ρακή του σε μπουκάλι με το δικό του όνομα και, αν το κάνει, θα έχει και αυτός πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Τις ενστάσεις τους, μετέφερε από τον αέρα του 98.4 ο Χριστόφορος Παπαδάκης ενώ σε παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμπελουργών – Αμβυκούχων Τάσος Βρέντζος σημείωσε την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου παραγωγοί τσίπουρου και ρακής να ενώσουν δυνάμεις προς όφελός τους.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist