Στροφή Κωστή Χατζηδάκη στο θέμα των εκκρεμών Συντάξεων

Συντάκτης: την 12 Απριλίου 2022

Οι συντάξεις θα εκδίδονται με βάση τις δηλώσεις των ασφαλισμένων για τον ασφαλιστικό χρόνο τους και θα ελέγχονται εκ των υστέρων. Την επόμενη εβδομάδα έρχεται το πακέτο των νέων ρυθμίσεων.

Θετική η απόφαση για αρχή λέει στον 98.4 ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου Χαράλαμπος Σφακιανάκης

Όπως είπε ο Υπουργός ο ΕΦΚΑ θα είναι υποχρεωμένος να εκδίδει τη σύνταξη σε τρεις μήνες. Θα στηρίζεται στα στοιχεία που έχει στο «ΑΤΛΑΣ» συν σε κάποια στοιχεία που θα προσκομίζει ο ασφαλισμένος και τα οποία θα τα παίρνει ως δεδομένα προκειμένου να βγάλει τη σύνταξη. Θα γίνεται αμέσως έλεγχος και η σύνταξη θα βγαίνει σε χρόνο ρεκόρ.

Ο ασφαλισμένος θα είναι υποχρεωμένος να κρατάει τα παραστατικά για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να του γίνει έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητά τους. Σε περίπτωση λανθασμένου υπολογισμού ποσού, οι όποιες διαφορές θα επιστρέφονται.

«Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει αμέσως η εφαρμογή τους. Ήδη εργαζόμαστε μαζί με τον ΕΦΚΑ. Θέλω να καλέσω όλες τις υπηρεσίες και τους ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων εργάζονται σκληρά να ξεπεραστούν αδυναμίες. Να σταματήσουν να ψειρίζουν την μαϊμού. Το σύστημα έχει και θα έχει τις δικλείδες, αν γίνει μικρό λάθος να διορθωθεί. Αυτό δεν είναι λόγος να βασανίζουμε τους πολίτες και να μην τους δίνουν κάτι βασικό που είναι η σύνταξή τους που έχουν πληρώσει εισφορές» στις δηλώσεις του Υπουργού.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist