Στη Βουλή καταγγελία στον 98.4 με την καθυστέρηση αποτελεσμάτων του ΕΟΠΠΕΠ

Συντάκτης: την 11 Απριλίου 2022

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η κωλυσιεργία του ΕΟΠΠΕΠ αποκλείει δεκάδες αρχαιοφύλακες από τους διαγωνισμούς προσλήψεων, χωρίς υπαιτιότητά τους».

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την τεράστια καθυστέρηση των αποτελεσμάτων, εκ μέρους του ΕΟΠΠΕΠ, των εξετάσεων που διεξήχθησαν 27 Νοεμβρίου 2021 και αφορούν στην πιστοποίηση της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων 2021-2022», προχώρησαν 32 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας.

Το θέμα είχε αναδειχθεί από τον 98.4 στις 6 Απριλίου, μετά την καταγγελία τελειόφοιτης ΙΕΚ που περιμένει την πιστοποίηση της αλλά μάταια, με αποτέλεσμα να χάνει εργασιακά την τρέχουσα περίοδο.

«Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι είναι άδικο, επαγγελματίες καταρτισμένοι, με όλα τα απαραίτητα εφόδια, χωρίς υπαιτιότητά τους, να μην μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς προσλήψεων και κατ’ επέκταση να εργαστούν, τονίζοντας επιπλέον ότι τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, δεδομένης και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

«Τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι, προετοιμάζονται για τη νέα τουριστική περίοδο, χωρίς ωστόσο να είναι εξασφαλισμένη η πλήρης στελέχωσή τους με συμβασιούχους φύλαξης, σύμφωνα και με τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ενώ υπάρχουν καταρτισμένοι εργαζόμενοι, για άγνωστό μέχρι σήμερα λόγο, δεν τους δίνεται έγκαιρα η πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ, ώστε να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς πρόσληψης. Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία, να αποσαφηνίσουν για ποιους λόγους δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ, τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που διεξήχθησαν 27 Νοεμβρίου 2021.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist