Στέφανος Τζουμάκας : Το Πολυτεχνείο 50 χρόνια μετά και οι προκλήσεις των καθεστώτων του σήμερα

Written by on 17 Νοεμβρίου 2023

Ο Στέφανος Τζουμάκας  το  1973 ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάληψης της Νομικής και στη συνέχεια μετείχε της  της εξέγερσης του Πολυτεχνείου . Για μεγάλο διάστημα δρούσε στην παρανομία, και τελικά συνελήφθη. Υπέστη βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ . Βγήκε ξανά στην παρανομία. Πρόεδρος της ΕΦΕΕ μεταχουντικά , ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ ,διετέλεσε  Υπουργός του και ηγετικό του στέλεχος μέχρι που αποχώρησε. Πολύ πρόσφατα με απειλή διαγραφής , βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε ενταχθεί .

Μιλάει σήμερα στον 98.4 για την ουσιαστική πράξη αντίστασης στην Χούντα και το προσωπείο “φιλελευθεροποίησης” που ρηγματώθηκε ανεπανόρθωτα. Αποτιμά 50 χρόνια μετά τις παρακαταθήκες αλλά και τα μηνύματα του Νοεμβρίου του 73 και σημειώνει εμφατικά ότι στις μέρες μας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, με μια ψευδεπίγραφη λειτουργία στο όνομα της Δημοκρατίας , το ουσιαστικό κουμάντο είναι στα χέρια του πιο ακραίου και παρασιτικού μη παραγωγικού κεφαλαίου της ολιγαρχίας.

Απαντά σε όσους χρεώνουν ευθύνες στη γενιά του Πολυτεχνείου για το μεταπολιτευτικό μοντέλο στην Ελλάδα και προκαλεί  την ίδια την κοινωνία να αντιληφθεί τις δικές της ευθύνες στη συλλογική απίσχναση που συντελείται. Οι προκλήσεις τονίζει για την νέα γενιά στην Ελλάδα και τον κόμσο είναι απείρως περισσότερες σήμερα, η απάντηση είναι στη συλλογική δράση των κοινωνιών κι όχι στην ιδιώτευση, όσο απογοήτευση κι αν υπάρχει από την λειτουργία του πολιτικού συστήματος που απλά υλοποιεί επιταγές της εκάστοτε οικονομικής ελίτ.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist