Στάθης Σταυρόπουλος : Ευνούχισαν τις κοινωνίες με συστηματική παρέμβαση σε Παιδεία και Πολιτισμό

Συντάκτης: την 6 Ιουλίου 2022

Για τις κοινωνίες που αναζητούν την λογική, σε ένα κόσμο όπου η αναμέτρηση των μεγάλων παικτών ισχύος οδηγεί σε παραλογισμούς φλερτάροντας ακόμη και με μια πυρηνική καταστροφή, μίλησε ο γνωστός σκιτσογράφος – αρθρογράφος Στάθης , στον 98.4.

Επισημαίνει μάλιστα, πως οι κοινωνίες στην ουσία έχουν ευνουχιστεί, από μια χρόνια συστηματική παρέμβαση στην παιδεία και τον πολιτισμό με στόχο την μετατροπή τους σε έναν κοινωνικό χυλό, ακριβώς την στιγμή που η ένταση μεταξύ των πόλων ισχύος παγκόσμια θα έπρεπε να οδηγεί τις κοινωνίες στην ενδυνάμωση της ταυτότητας τους.

Ο Στάθης Σταυρόπουλος, ανατέμνει μικρές και μεγάλες εικόνες μίας πολυεπίπεδης κρίσης και εκτιμά ότι βρισκόμαστε στα όρια κοινωνικών εξεγέρσεων με πιθανότερη την «τυφλή» εκδήλωση τους, την ώρα πουθ το ίδιο το σύστημα δεν μπορεί έχοντας πλέον αυτό-υπονομευτεί να προλάβει τις εξελίξεις και να οδηγήσει σε μια νέα κοινωνική συμφωνία.

Αίσθηση προκαλούν και όσα αναφέρει για το πως συστηματικά ο πνευματικός κόσμος , των τεχνών και γραμμάτων , αποξενώθηκε από το σώμα της κοινωνίας αδυνατώντας να παίξει ρόλο έκφρασης των κοινωνικών αιτημάτων, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε ιστορικά στο παρελθόν.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist