Στ. Βοργιάς: Ακρίβεια κι ανεργία πλήττουν τα νοικοκυριά

Συντάκτης: την 14 Μαρτίου 2022

Πρώτη  στην ανεργία των νέων έως 25 ετών η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ μιλώντας στον 98.4 ζητά την πραγματική στήριξη των πολιτών, με πραγματική μέριμνα σε εκείνους που δεν έχουν, όπως κι εργασιακές συνθήκες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.

Αναφέρεται στους απασχολούμενους στο χώρο του τουρισμού που η Πολιτεία τους άφησε εκτός ταμείου ανεργίας για μεγάλο διάστημα εξαιτίας της αβλεψίας της, όπως και τα δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας.

Σε ότι έχει να κάνει με τις αλλαγές που φέρνει ο ΟΑΕΔ και τα κριτήρια παραμονής κάποιου στις λίστες του (προγράμματα κάρτισης, χρόνος αναζήτησης εργασίας, περουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια) σημειώνει ότι η εκκαθάριση θα έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού.

«Είναι οι λίγοι, όλοι όσοι εκμεταλλεύονται τον οργανισμό. Τους πολλούς πρέπει να στηρίξουν όπως τους φωνάζουμε σε όλους του τόνους» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε, αυστηροποιούνται τα κριτήρια για την παραμονή στις λίστες εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς εφεξής την παραμονή του ανέργου ή τη διαγραφή του από τη λίστα εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ θα κρίνουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Τα κριτήρια είναι ίδια με αυτά που προβλέπονται για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης (για τον έγγαμο το πλαφόν ορίζεται στα 20.000 ευρώ).   Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να περιοριστεί το φαινόμενο των «ανέργων με υψηλά περιουσιακά στοιχεία» με υψηλά εισοδήματα που επωφελούνται από τα προνόμια των εγγεγραμμένων στη λίστα (απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, η παροχή ρεύματος σε χαμηλές τιμές, οι δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς), τα οποία ισχύουν για τους ανέργους με πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης.  Παράλληλα ο άνεργος θα πρέπει να αποδεικνύει ότι αναζητεί δουλειά. Αν αρνηθεί έως και τρεις φορές την ένταξή του σε πρόγραμμα κατάρτισης, η θέση εργασίας θα διαγράφεται από τη λίστα. Επίσης θα προβλέπονται κίνητρα για τον άνεργο προκειμένου να βρει δουλειά ενόσω λαμβάνει επίδομα από τον ΟΑΕΔ και υποχρεωτική παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist