Στ. Πολέντας: Αστυνομικοί δεν σέβονται τον ΚΟΚ

Συντάκτης: την 3 Ιουλίου 2020

Στα Χανιά περιπολικό μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να μιλήσει το πλήρωμα με φίλο του. Αίσθηση προκαλεί η είδηση της εμπλοκής αστυνομικών σε τροχαία λόγω επιχειρησιακών αναγκών αλλά και εξαιτίας του μη σεβασμού του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με επίκληση της αστυνομικής ιδιότητας, όπως αποτυπώνει έγγραφο του αρχηγείου της ΕΛΑΣ που έχει συνταχθεί στις 26 Ιουνίου 2020 με τίτλο: «Παραβατικότητα του προσωπικού της ΕΛΑΣ» και δημοσιοποιήθηκε στον Αθηναϊκό τύπο.

Όπως σημειώνεται: «Από τη μελέτη των σηματικών αναφορών και την ανάλυση αξιολόγηση δεδομένων τροχαίων προκύπτει αύξηση τους, στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί υπάλληλοι είτε αποκλειστικά είτε από κοινού με ιδιώτες τόσο κατά την εκτέλεση υπηρεσίας τους όσο και εκτός αυτής, με τα υπηρεσιακά και τα ιδιωτικά τους οχήματα, με αποτέλεσμα περαιτέρω συνέπειες για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την υπηρεσία τους».

Στη συνέχεια του εγγράφου επισημαίνονται οι συνεχείς παραβιάσεις του ΚΟΚ από αστυνομικούς και τους κινδύνους που δημιουργούν για τους υπόλοιπους πολίτες. «Δεν είναι ούτε μυστικό ούτε καινούργιο το παραπάνω, το οποίο έχω σχολιάσει δεκάδες φορές» λέει στον 98.4 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής κι Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων Σταύρος Πολέντας, αναφέροντας το παράδειγμα περιπολικού σε δρόμο των Χανίων που μπήκε χθες βράδυ στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου το πλήρωμα του να μιλήσει με κάποιο φίλο τους. Αναφέρεται στο ρόλο της Αστυνομίας, το παράδειγμα που δίνουν στους πολίτες και τη νέα παρέμβαση τους στον Υπουργό για τα παραπάνω θέματα.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist