Σ. Καλεντερίδης : Θα βγάλουν πλοίο οι Τούρκοι , τρέχει να προλάβει η Ελληνική Ελίτ

Συντάκτης: την 12 Ιουνίου 2020

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η Ελλάδα και την συμφωνία με την Ιταλία, μετά από 43 χρόνια παλινωδιών την υπέγραψε με το «πιστόλι στον κρόταφο» από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για αυτό και αρκετά σημεία του είναι υποχωρήσεις, στη λογική το πολιτικό σύστημα να σώσει τα σαρκία του από τον πλήρη εξευτελισμό .

Υπό την έννοια αυτή, είπε, το μείζον αυτή την ώρα είναι η ανακοπή της Τουρκίας από τα νότια της Κρήτης με βάση το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό σύμφωνο το οποίο υλοποιεί κανονικά, παρότι η Αίγυπτος δεν θέλει να εμπλακεί στην υπόθεση της επήρειας του Καστελόριζου, είναι αναγκαία ακόμη και μια μερική οριοθέτηση μαζί της. Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, το Ελληνικό σύστημα που τόσα χρόνια «βύθισε σε ύπνο» τους Έλληνες, τώρα τρέχει να διασώσει την υπόσταση του και μόνο αυτή.

Όπως είπε , η Τουρκία έχει επιλέξει να κλιμακώσει και θα αποπειραθεί να βγάλει ερευνητικό σκάφος μεταξύ Κρήτης και Ρόδου στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι για το οποίο έχει προετοιμαστεί μια 15ετία πολιτικά, εξοπλιστικά ακόμη και σε επίπεδο πολιτών.

Μόνον αν η Ελλάδα λειτουργήσει με πολύ-επίπεδη αποτροπή κι όχι φραστικά αλλά με πράξεις, η Τουρκία θα ματαιώσει τις κινήσεις αντιλαμβανόμενη το πραγματικό κόστος , που θα έχουν και για αυτήν. Ο εξευμενισμός, είπε και ένας γενικόλογος πασιφισμός που επικράτησε στην ελληνική ελίτ επί δεκαετίες, τελικά έφερε εγγύτερα ένα θερμό επεισόδιο ή μια πολεμική αναμέτρηση.


Απόψεις Αναγνωστών
 1. Aρ. K.   On   12 Ιουνίου 2020 at 21:50

  Έχετε γίνει ένας Αφτιάς των εθνικών θεμάτων. Ο Αφτιάς γκρίνιαζε για τις συντάξεις, τα κόκκινα δάνεια, τα επιδόματα αλλά δεν έκανε όλα τα χρόνια της κρίσης μια πρόταση ώστε το 1 ευρώ του Ελληνικού κράτους να δαπανηθεί σε κάτι που θα παράξει κάτι παραπάνω από 1 ευρώ. Πέρα από ακροαματικότητα στο βρωμοκάναλο δεν προσέφερε τίποτα στον τόπο αλλά ο ίδιος έγινε αστέρας.
  Ομοίως και εσείς κάνετε διαρκώς κριτική για τα εθνικά θέματα, κάνετε διαρκώς κριτική για τους πολιτικούς , υποδαυλίζετε διαρκώς την δικαιολογημένη οργή του ταλαιπωρημένου Έλληνα αλλά πρόταση ουσιαστική δεν έχετε. Διαβρώνετε το όποιο μέτωπο μπορεί να σχηματιστεί εσωτερικά για να ενδυναμωθεί η Ελληνική θέση, υιοθετώντας ακραία κριτική που κάνει ο Κασιδιάρης και οι μπράβοι και οι παλαβοί της ακροδεξιάς.
  Το ότι είμαστε σε παρακμή το ξέρουμε και αυτό είναι η αιτία των εθνικών υποχωρήσεων. Γιατί δεν λέτε μια κάποια πρόταση για έξοδο της χώρας από την παρακμή; Την αναποτελεσματική και λεκτική μόνο υποστήριξη που λαμβάνουμε από την ΕΕ την ξέρουμε. Γιατί δεν λέτε ποιον άλλο οργανισμό προτείνετε στον οποίο θα είχαμε λόγο και αυτός έχει την ισχύ για αποτελεσματική πίεση στην Τουρκία;
  Ενώ κάνετε κριτική για την ανατροπή ισχύος στην οποία μας οδήγησαν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και ενώ βλέπετε ότι η Τουρκία αντιθέτως προετοιμάστηκε για την σύγκρουση και πλέον έχει απασφαλίσει μας λέτε ότι αν αυτοδεσμευθούμε για πόλεμο θα τον αποφύγουμε. Μα αφού η Τουρκία τον επιδιώκει πως θα τον αποφύγουμε κλιμακώνοντας;
  Έχετε μαξιμαλιστικές θέσεις για τα εθνικά θέματα για λόγους ακροαματικότητας. Έχετε πλέον αντιφάσεις στα λεγόμενά σας, από εκπομπή σε εκπομπή αλλά δεν φαίνεται να σας ενδιαφέρει τίποτα άλλο από εύκολη ακροαματικότητα. Κάντε ένα κόπο να διαβάσετε τα σχόλια των ακροατών σας, να δείτε το επίπεδο της πλειοψηφίας των ακροατών που κολακεύετε.

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist