Π. Ασλανίδης:Βλέπαμε σοκαρισμένοι στο Μάτι την μάνα με τα δύο παιδιά που κάηκαν ,ο θάνατος χτύπησε και τα σπίτια μας

Written by on 2 Μαΐου 2024

Βλέπαμε σοκαρισμένοι στη τραγωδία στο Μάτι , αυτή την μάνα με τα δύο παιδιά που κάηκαν και λίγα χρόνια μετά , σε αυτή την χώρα που δεν είμαστε κράτος, ο θάνατος ήρθε και χτύπησε και την δική μας πόρτα για τα παιδιά μας και τους συγγενείς μας στα Τέμπη.

Ο Παύλος Ασλανίδης  μέλος του Συλλόγου “Τέμπη 2023” μιλώντας  στον 98.4 , αναφέρθηκε στη νέα τροπή  που παίρνει η δικαστική διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών ,  μετά την απόφαση της εισαγγελέως  Εφετών Λάρισας να κάνει δεκτή την προσφυγή του ίδιου, πατέρα θύματος, κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών. Έτσι, διαβίβασε την προσφυγή στον Άρειο Πάγο, η οποία στη συνέχεια θα πάει στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Η μήνυση στρεφόταν εις βάρος του υφ. Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστου Τριαντόπουλου, του τότε υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και της τότε υφ. Υγείας, Ζωής Ράπτη και του τότε περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Όπως λέει ο ίδιος: «Τα στοιχεία του εγκλήματος τα πετάξανε από εδώ και από εκεί, όχι μόνο σε ένα οικόπεδο. Τα πρώτα πήγαν στο οικόπεδο αυτό, που είναι μέσα στη δικογραφία, και ήδη είναι εκεί τα ειδικά σκυλιά και ψάχνουν, και τα πολλά τα βαγόνια, τα καμένα και χώματα και ό,τι σήκωσαν από εκεί πέρα, μιλάμε για τόνους, τα έχουν πάει στο Κουλούρι σε ένα οικόπεδο που είναι ιδιοκτησίας του ΟΣΕ. Δηλαδή στο σπίτι του δολοφόνου πήγαν τα ευρήματα. Ήταν 9 μήνες εκεί, βάλαμε την ομάδα με τα σκυλιά εμείς οι γονείς, και βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα οστά από τέσσερις κοπέλες».

Είμαστε χώρα μόνο, δεν είμαστε κράτος, δε θα κάνουμε ποτέ κράτος. Η δικαστική εξέλιξη στο Μάτι με 6 χρόνια καθυστέρηση , κατέδειξε τις ευθύνες του κράτους διαχρονικά και είναι απορίας άξιο, πως δεν κυνήγησαν για τους συγγενείς των θανόντων στο Μάτι, την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα για όλους τους υπεύθυνους της τραγωδίας. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί το ίδιο στο έγκλημα των Τεμπών, όταν μάλιστα οι προσπάθειες συγκάλυψης , καθημερινά κονιορτοποιούνται από διαρκώς νέα στοιχεία.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist