Ο Δ. Βρύσαλης απαντά στις δηλώσεις Θ. Πλεύρη

Συντάκτης: την 19 Οκτωβρίου 2021

«Περήφανοι για την αντοχή του ΕΣΥ μπορούν να είναι μόνο οι εργαζόμενοι σε αυτό»

Η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Economist στην Αθήνα.

Είπε ότι είναι σεβαστή η επιλογή που έχει κάποιος να μην εμβολιαστεί, «αλλά η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει πίσω» είπε χαρακτηριστικά, καθώς το 20% άνω των 60 ετών, δηλαδή 633.000 πολίτες, έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν στη χώρα μας.

Μιλώντας για το ΕΣΥ, δήλωσε περήφανος που άντεξε και πως στο εξής «δεν θα είναι μονοθεματικό» όπως στον πρώτο χρόνο της πανδημίας. «Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν κανονικά, δεν θέλουμε αναμονή για κλίνες ΜΕΘ στο σύνολο των περιστατικών και δεν θα σταματήσουν τα χειρουργεία, καθώς οι κλίνες ΜΕΘ δεν θα είναι απεριόριστες για τους ασθενείς COVID-19», είπε και πρόσθεσε πως το 50% από τις κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ, διατίθενται πλέον για “non-COVID” περιστατικά.

«Περηφάνια μπορούμε να νοιώθουμε εμείς οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για τα όσα έχουμε καταφέρει στον καιρό της πανδημίας» το σχόλιο απάντηση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη μέσω του 98.4.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική συγχωνεύσεων των κλινικών. Το ανθρώπινο δυναμικό δεν ενισχύεται,  τα ραντεβού και τα χειρουργεία καθυστερούν για μήνες. Δεν έχει αλλάξει κάτι κι αναρωτιέμαι από πού απορρέει η περηφάνια κι η αισιοδοξία» διερωτάται.

Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται και στα αιτήματα των υγειονομικών που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία πανελλαδικά την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist