Νίκος Κάρναβος : Πόρισμα εικοτολογίας και εργαλειοποίησης της σύγχυσης από τον Καθηγητή Καρώνη.
Written by Γιώργος Σαχίνης on 14 Μαΐου 2025
Ο χημικός -μηχανικός και τεχνικός σύμβουλος των συγγενών θυμάτων των Τεμπών , Νίκος Κάρναβος σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης για το πόρισμα του Καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καρώνη , αναφέρεται σε όλες τις αμφισημίες, αμφιβολίες και εκδοχές που παραθέτει το πόρισμα Καρώνη, σημειώνοντας εμφατικά την παραποίηση ακόμη και αυτών των γραφομένων για επικοινωνιακές ανάγκες, ενώ ούτε ο ίδιος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να συνδέσει ευθέως τα έλαια σιλικόνης με την δημιουργία της πυρόσφαιρας στο πόρισμα του.
Ο κ. Κάρναβος μιλάει για μια έκθεση με μία ατέλειωτη παράθεση χημικής βιβλιογραφίας, αλλά όπως λέει στα επίδικα που αφορούν την τραγωδία των Τεμπών, το πόρισμα δεν κάνει αναλύσεις, υπολογισμούς και παραδείγματα-πειράματα, καν μοντελοποίηση αυτών που περιγράφει , παρά μόνο επίκληση εργασιών της δεκαετίας του 70 , σε εντελώς μάλιστα διαφορετικό περιβάλλον, από τις συνθήκες στα Τέμπη. Ο κ. Κάρναβος, αποκάλυψε ότι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών δια νομικού εκπροσώπου, ήδη απευθύνθηκαν στην μητρική εταιρεία ελαιών σιλικόνης για τους συγκεκριμένους μετασχηματιστές στις ηλεκτρομηχανές των τρένων , ίδιου τύπου ελαίων σιλικόνης, ζητώντας επίσημη απάντηση αν είναι ασφαλή ή αν μπορούν να συντελέσουν στη δημιουργία πυρόσφαιρας.
Ο κ. Κάρναβος, εξηγεί επακριβώς τι συνέβη με τα πειράματα στο Γ.Χ.Κ. για λογαριασμό του κ. Καρώνη και παρότι ο ίδιος δεν εμφανίστηκε σε αυτά , ενώ καταρρίτπει πλήρως όλα τα αφηγήματα για το ρόλο που έπαιξαν τα έλαια σιλικόνης. Ο κ. Κάρναβος σημειώνει, πως το πόρισμα του καθηγητή Δημ. Καρώνη, μετά από 14 μήνες που πήρε για να ολοκληρωθεί, είναι ένα γενικόλογο κείμενο υποθέσεων με εικοτολογία, που δυστυχώς συντείνει στην εργαλειοποίηση του, για όσους επιθυμούν και δια αυτού να σπέιρουν την σύγχυση και την αμφιβολία για τα γεγονότα. Αναρωτήθηκε, πως μπορεί ένα καθηγητής χημικός – μηχανικός να εντοπίζει σωρεία δειγμάτων υδρογονανθράκων τα οποία αποσυνδέει από την πυρόσφαιρα, από την παρουσίαση και μόνο 3 βίντεο που εμφανίστηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση. Δηλαδή , όπως είπε, αν τα βίντεο δεν υπήρχαν κατά τη σύνταξη του πορίσματος ή αν πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο φορέα η απόδειξη ότι έχουν “πειραχτεί”, τότε ο καθηγητής του ΕΜΠ θα έχει άλλη εκδοχή για το ρόλο των υδρογονανθράκων ;