Ναι Ν. Κεραμέως για να ενταχθεί το σκάκι στα εργαστήρια δεξιοτήτων

Συντάκτης: την 20 Απριλίου 2022

Χ. Μαμουλάκης: Το Σκάκι προάγει τη δικαιοσύνη, την ένταξη και τον αμοιβαίο σεβασμό, την ανεκτικότητα και την κατανόηση

 

Αποδεκτή έκανε η Υπουργός Παιδείας την πρόταση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης – Επενδύσεων  του  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Χάρη Μαμουλάκη, με την οποία ζητούσε να ενταχθεί το Σκάκι στις θεματικές ενότητες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

«Η αποδοχή της πρότασης να ενταχθεί το Σκάκι στα σχολεία, με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση» σημειώνει μιλώντας στον 98.4 ο Βουλευτής, καθώς «Το Σκάκι προάγει τη δικαιοσύνη, την ένταξη και τον αμοιβαίο σεβασμό, την ανεκτικότητα και την κατανόηση, ενώ σύμφωνα με σειρά επιστημονικών μελετών, έχει πολλαπλά θετικά οφέλη στις νεαρές ηλικίες βελτιώνοντας τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών έως και 60%. Γι’ αυτό και πολλές χώρες ανά τον κόσμο, όπως οι Η.Π.Α., η Ρωσία, η Γερμανία, η Κίνα, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Βενεζουέλα, η Γεωργία, η Αυστρία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Μεξικό, η Λιβύη, κ.α., το έχουν εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαι βέβαιος ότι μόνο οφέλη θα προκύψουν για τα παιδιά μας από αυτή την διαδικασία».

Κατά τον ίδιο το επόμενο βήμα είναι η πρόταση επιτάχυνσης των ρυθμών, ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να έχει βρει έτοιμες τις Υπηρεσίας αλλά και τις σχολικές μονάδες Α/θμιας  Εκπαίδευσης  για την ένταξη του αθλήματος στα Εργαστήρια.

 

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist