Ν. Κοκολάκης: Σε αναστολή να μπουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που δεν θα προσληφθούν άμεσα

Συντάκτης: την 14 Μαΐου 2021

Στο μεταξύ, οι περισσότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι – σύμφωνα με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου – θα παραμείνουν στην ανεργία καθώς είναι ελάχιστα τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν άμεσα.
Αίτημα του Σωματείου οι εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι να παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας μέχρι να επιστρέψουν στον εργασιακό τους χώρο.
Τη διεκδίκηση του Σωματείου στηρίζουν με κοινή ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης και η βουλευτής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Κοκολάκης, μιλώντας στον 98.4 επανέλαβε πως οι εποχικοί εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού κλήθηκαν την περίοδο της πανδημίας να επιβιώσουν με τα λιγοστά χρήματα από το επίδομα ειδικού σκοπού και το ταμείο ανεργίας, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις καθυστέρησαν να λάβουν, υποχρεωμένοι παράλληλα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και πολλοί ήταν εκείνοι που, από την απραξία της κυβέρνησης να νομοθετήσει ορθά, απεντάχθηκαν ακόμα και από παροχές του ΟΑΕΔ.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist