Ν. Χατζόπουλος: Επιχειρούν με κάθε τρόπο την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης

Συντάκτης: την 21 Ιουλίου 2021

Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της απόφασης για την ένταξη λογιστών – δικηγόρων στη διαδικασία απονομής των συντάξεων

«Το ΕΝΔΙΣΥ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δεκάδες χιλιάδες των συνταξιούχων, που μάταια περιμένουν επί σειρά ετών να λάβουν τη απόφαση συνταξιοδότησης τους, έκρινε απαραίτητο να αντιδράσει σε αυτή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία στρέφεται ενάντια στο δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης» σημειώνει στον 98.4 ο Πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος.

«Με σειρά επιχειρημάτων, το Δίκτυο αισιοδοξεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα κάνει αποδεκτές τις αιτιάσεις των νομικών του εκπροσώπων και θα βάλει «φρένο» στις προκλητικές ενέργειες του κ. Χατζηδάκη. Ενέργειες που ούτε αποτέλεσμα θα φέρουν, αλλά και στρέφονται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο και στην ίδια την λογική» προσθέτει.

Το Ενιαίο Δίκτυο μιλά επίσης για το ακριβό το τίμημα της μεταρρύθμισης στην επικουρική ασφάλιση. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει τεθεί σε ισχύ ήδη από το 2020 (ν. 4670, αρ. 47) και εφαρμόστηκε για να αντικαταστήσει την «13η σύνταξη», που είχε χορηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, θεώρησε ότι είναι προτιμότερο να υπάρχει μια μόνιμη «δεξαμενή» κοντά στα 900 εκατ. ευρώ, που θα μπορεί κάθε τέλος του έτους να μοιράζει μέρισμα στους έχοντες τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ένα μέτρο που σε αρχική φάση κάλυψε δαπάνες προερχόμενες από τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. «Η 13η σύνταξη μετονομάστηκε σε «συμπληρωματική χρηματοδότηση κοινωνικού προϋπολογισμού», που απευθυνόταν σε χαμηλοσυνταξιούχους και τώρα ουσιαστικά, καταργείται» προσθέτει ο πρόεδρος του Δικτύου.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist